cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

VegaBrisas Tempranillo Rosé

Hindbær dominerer også duften, som er frisk, mild og hvor der også anes lidt jordbær og en parfumeret note af roser.
13. maj 2013 kl. 06:26 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

VegaBrisas Tempranillo Rosé
Spanien, Castilla - La Mancha
75 cl, 12% vol
Årgang 2011
Forhandles hos www.facebook.com/SydhavsDruen

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
2 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
2 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

Der findes rødvin, hvidvin, og hvis man blander det får man Rosé.

Således har flere humoristisk skåret typer af vin ind til benet.

Helt så ligetil er det nu ikke, men netop ligetil er kodeordet for D.O. La Mancha, Spaniens største vinregion, hvor VegaBrisa producerer deres Rosé..

Regionen er Spaniens største, målt på kvantitet, men gør ikke meget væsen af sig når det kommer til kvalitet.

VegaBrisas Tempranillo Rosé, er både ligetil og gør ikke meget væsen af sig, hvilket går godt i spænd med regionens karakteristika.

Til gengæld er prisen overordentlig fornuftig, hvilket bestemt gør denne Rosé endnu mere attraktiv at prøve af, hvilket i øvrigt altid er tilrådeligt, da smag og behag jo som bekendt er individuelt.

Som beskrevet er det Tempranillo, druen som ofte benævnes som Spaniens ”nationaldrue”, som indgår i denne Rosado, som Rosé benævnes i Spanien.

Der er tale om en knastør Rosé som fremstår bleg rød med en neutral kant, ikke ulig farven på lyse hindbær. Hindbær dominerer også duften, som er frisk, mild og hvor der også anes lidt jordbær og en parfumeret note af roser.

I munden får man en udtørrende garvesyre og en karakteristisk prikkende frugtsyre på tungen, i en grad der nærmest giver indtryk af kulsyre i vinen. Frugtrige nuancer af jordbær og især hindbær, går igen i den friske, ret skarpe, men lette smag, som slutter ret kort og udtørrende.

Det er ikke en vin som har den store gavn af at blive anmeldt.

En let og tør Rose der ikke nødvendigvis skal tydes, blot nydes for hvad den er, især nu hvor vi går de varmere dage i møde, og gerne på en rigtig varm en af slagsen hvor den kan komme til sin ret som et forfriskende indslag på terrassen.

Vinen tildeles 2 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Sydhavs Druen og kan her købes for 42, kr. for en flaske.
www.facebook.com/SydhavsDruen
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.