cookie-og-privatlivspolitik

FT Vinguide

Vegabrisa sauvignon blanc-verdejo 2010

I glasset er vinen strågul med grøn tone og en neutral kant. Med det samme fornemmer man en meget aromatisk duft af honning, melon, citrusfrugt og pære
21. maj 2013 kl. 08:53 Af Brian Guldbæk Gertsen

Annonce
FAKTA

Vegabrisa sauvignon blanc-verdejo
Spanien, Castilla - La Mancha
75 cl, 12,5% vol
Årgang 2010
Forhandles hos www.facebook.com/SydhavsDruen

Brian Guldbæk Gertsens bedømmelse
2 ud af 5 glas

Vinpanelets bedømmelse
2 ud af 5 glas
Panelet udgøres af ansatte ved Folketidende

Panelets bedømmelse er derfor baseret på amatør vindrikkeres vurdering ved en vinsmagning

 

Verdejo druen er især udbredt i Rueda distriktet som er kendt for at producere de måske bedste hvidvine i Spanien på blandinger med netop Verdejo.

Som nævnt andetsteds i en anmeldelse, er der nok ikke mange kyndige på vin, som vil påstå det samme om distriktet La Mancha, selv om Verdejo også er at finde her, og i denne hvidvin fra VegaBrisa.

I dette tilfælde er der ligeledes tale om en blanding, hvor Verdejo er forenet med den mere kendte Sauvignon Blanc.

Verdejo er kendt for aromatiske, fyldige vine, og giver dermed lidt mere krop til Sauvignon Blanc, der bortset fra de meget tropefrugtsprægede oversøiske typer, ofte tilføjer vine noget friskhed og syrlighed.

I glasset er vinen strågul med grøn tone og en neutral kant.
Med det samme fornemmer man en meget aromatisk duft af honning, melon, citrusfrugt og pære.

Vinen er behagelig i munden, blød, imødekommende, med en let sødlig karakter fra druerne og en saftig, rund fylde, der komplementeres af en grøn friskhed og syre der ikke gør den for tung.

Når nu smagen er så imødekommende og behagelig, kunne det være rart at den holdte ved i eftersmagen. Smagsindtrykkene slipper dog hurtigt, og efterlader et øv på læben. En ærgrelse der dog mildnes meget når man skæver til prisen på vinen, der ikke rummer plads til de store krav.

Tag dog gerne vinen ud af køleskabet i god tid før servering, så alle duft og smagsnoterne kommer til deres ret, og når at gøre indtryk.

Det er en behagelig og alsidig vin, der til prisen absolut er et bekendtskab værd, og et godt sted at starte hvis man, muligvis med held, vil overbevise folk, der af princip ikke drikker tør (eller ”sur”) hvidvin om, at der findes andet i verden end hvinende søde hvide vine fra et eller flere af vores nabolande mod syd (så har vi vist ikke hængt nogen ud)

Vinen tildeles 2 ud af 5 vinglas   

Denne vin er sponsoreret af Sydhavs Druen og kan her købes for 42, kr. for en flaske.
www.facebook.com/SydhavsDruen
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.