Annonce
Lokal nyt

Brager frem i ny erhvervsundersøgelse

Lolland Kommune tager et stort spring frem i en ny opgørelse over erhvervslivets fremgang i kommunerne. Her ses industrihavnen i Nakskov. Foto: Anders Knudsen

Positiv stemning om Lolland øger lysten til at investere i kommunen.

LOLLAND Lolland Kommune er den kommune i Danmark, der har oplevet den største fremgang i den årlige undersøgelse "Lokale erhvervspræstationer", der udarbejdes af det uafhængige analysebureau Iris Group. Hele 40 pladser har kommunen flyttet sig fremad fra 2021 til 2022.

- Det er et meget glædeligt budskab, og det er endnu et tydeligt tegn på, at Lolland Kommune er inde i en helt anden udvikling end for få år siden, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S).

Ifølge borgmesteren er en del af forklaringen på fremgangen, at Femern-byggeriet skaber nye muligheder og tiltrækker nye virksomheder til området.

- Men det vigtigste er, at der er kommet en helt anden stemning omkring Lolland. Det er meget mere oplagt at starte ny virksomhed eller at investere i eksisterende virksomheder, når lokalområdet er inde i en positiv udvikling. Samtidig er det resultatet af en langsigtet indsats, hvor vi som kommune har investeret i nye erhvervsområder og en stærk lokal erhvervsservice, forklarer Holger Schou Rasmussen.

Vilje til investering

Lolland Kommune har i 2022 placeret sig som nummer 49 ud af 94 i den samlede vurdering, men en endnu flottere præstation gemmer sig faktisk indenfor et af de tre hovedområder, kommunerne er blevet bedømt på.

Lolland Kommune indtager en placering som nummer 15 på hovedområdet "Iværksætteri og vækstvirksomheder", lige over Køge på en placering som nummer 16. For Lolland er der her tale om et meget markant spring fra en 74. plads i 2021.

- Det vil være forkert at sige, at det ikke kommer bag på mig, for så stor en fremgang havde jeg trods alt ikke regnet med, siger Mikkel Wesselhoff, administrerende direktør for Business Lolland-Falster, som driver iværksætterindsatsen på Lolland-Falster.

- Men vi kan jo se på vores egne tal, og på de aktiviteter og tilbagemeldinger, vi registrerer hos erhvervslivet og investorerne, at det går ufattelig godt. Der er mange faktorer, der spiller ind, men Femern-byggeriet er næppe så stor en faktor, som de fleste måske ville tro. Vi ser nogle dygtige og kompetente iværksættere samt en markant øget vilje til at investere i erhvervslivet, fortsætter Mikkel Wesselhoff.

- Lolland Kommune er i den årlige undersøgelse "Lokale erhvervspræstationer" fra analysebureauet Iris Group hoppet fra en 89. til en 49. plads, hvilket er den største fremgang blandt alle kommuner.
- Guldborgsund Kommune går en plads frem fra nummer 88 til nummer 87 ud af de 94 kommuner, der er med i undersøgelsen.
- Gentofte, Ballerup og Glostrup ligger i top tre, mens Stevns ligger sidst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Iværksættertrang

Undersøgelsen bedømmer kommunernes præstationer indenfor området "Iværksætteri og vækstvirksomheder" ud fra 10 indikatorer, der tilsammen giver et overblik over evnen til at skabe nye virksomheder og til at få mindre virksomheder til at vokse.

En central indikation er antal nye virksomheder pr. 1.000 indbyggere, ligesom de nye virksomheders overlevelsesrate og jobskabelse er med i bedømmelsen.

Vækstvirksomheder vurderes blandt andet ud fra, hvor stor en andel af virksomhederne i kommunen, der opfylder betingelserne for at kunne kategoriseres som højvækstvirksomhed.

Udover "Iværksætteri og vækstvirksomheder" har undersøgelsen bedømt kommunerne på præstationer indenfor "Arbejdspladser, indkomst og produktivitet" samt "Eksport".

  • Lolland Kommune tager et stort spring frem i en ny opgørelse over erhvervslivets fremgang i kommunerne. Her ses industrihavnen i Nakskov. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Annonce
Annonce
Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Indland

Savnet 18-årig kvinde fra Vestjylland er fundet i live

Indland

18-årig kvinde er fortsat savnet

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov

Lolland

Kæmpehandel en realitet

Vejret

Se video: Sneen er faldet på Lolland-Falster

Guldborgsund

- Dronning Mary kan godt glæde sig