cookie-og-privatlivspolitik
Stig Rømer Winther (til venstre) fra Femern Belt Development var vært for den engelske eksportminister Graham Stuarts besøg.

5

Billeder

Stig Rømer Winther (til venstre) fra Femern Belt Development var vært for den engelske eksportminister Graham Stuarts besøg.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Briterne har et skarpt blik på Femern-projektet

Britisk ministerbesøg på Femern-projekt skal bane vejen for britisk-danske virksomhedspartnerskaber.
20. juni 2021 kl. 21:37 Af Jesper Bøgh

FEMERN Den britiske regering viser stor interesse for danmarkshistoriens største infrastrukturprojekt, Femern Bælt-forbindelsen.

Det fastslog den britiske eksportminister, Graham Stuart, overfor Folketidende, da ministeren besøgte byggepladsen på Sydlolland onsdag.

- Vi i den britiske regering er glade for, at dette store infrastrukturprojekt er en realitet. Det er et vigtigt projekt - ikke kun for Danmark og Tyskland, men for hele Europa, sagde ministeren, der i løbet af sit besøg har talt med Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), direktør Claus F. Baunkjær fra Femern A/S og repræsentanter for de to entreprenørkonsortier Fehmarn Belt Contractors, FBC, og Femern Link Contractors, FLC.

Ministeren havde desuden også et virtuelt møde med den danske transportminister, Benny Engelbrecht (S).

- I Storbritannien har vi en lang række virksomheder, der er eksperter i forhold til tunnelbyggerier. Ikke mindst i forhold til den teknologi, der benyttes. Nogle er til stede allerede, og der er potentiale for andre, lød det fra Graham Stuart.

Annonce

Eksportministeren nævnte også vigtigheden af at bringe Danmark og Storbritannien tættere på hinanden efter Brexit.

- Danmark og Storbritannien er gode og tætte allierede og samhandelspartnere. Det er vigtigt, at vi bygger videre på de partnerskaber, der er mellem danske og britiske virksomheder, og ikke mindst skaber nye partnerskaber, pointerede han og pegede på, at han på det punkt ser en gylden fremtid forude.

- Det er afgørende i fremtiden, at det bliver så nemt og transparent som muligt for virksomheder i begge lande at samarbejde om opgaver, sagde eksportminister Graham Stuart.


En stor ære

Værten for mødet var direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development.

- Det er en stor ære, at den britiske minister besøger området. Det cementerer det tætte forhold til britiske virksomheder, og det kan bane vejen for partnerskaber mellem britiske virksomheder og lokale danske virksomheder, sagde Stig Rømer Winther.

Annonce

Femern Belt Development har i mere end 10 år haft et tæt samarbejde med den britiske ambassade i Danmark.

- Briterne har vist interesse for at blive involveret i Femern-projektet. Ikke mindst efter Brexit for at finde ud af, hvilke forhindringer der nu er for britiske virksomheder og britisk arbejdskraft i Danmark, fortæller han.

Som eksempel på den britiske interesse fortæller Stig Rømer Winther, at der er 24 britiske virksomheder, der har tilmeldt sig Femern Link Konferencen 9. september.

Direktøren peger på, at der ved ministerbesøget åbnes for perspektiver, der kan betyde etablering af britiske virksomheder i området - ikke mindst i tilfælde af, at den kommende tunnelelementfabrik bliver permanent, som et flertal i Folketinget ønsker.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

Annonce

ANNONCE