cookie-og-privatlivspolitik
Benny Engelbrecht forsikrer, at der nok skal komme en regulær fejring af Femern-byggeriet, når vi er på den anden side af corona-pandemien.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Corona spolerer første spadestik

Ministerium pusler med planer for alternativ fejring af, at Femern-byggeriet går i gang.
21. december 2020 kl. 10:22 Af David Arnholm

FEMERN BÆLT Ved årsskiftet begynder arbejdet med at bygge Femern Bælt-forbindelsen, og transportminister Benny Engelbrecht (S) glæder sig.

- Det er virkelig det store øjeblik, hvor vi for alvor fuldt og fast går i gang med Femern Bælt-byggeriet. Det er et på alle måder historisk øjeblik, at vi 1. januar kan skyde det i gang, konstaterer han.

Planen var at fejre byggeriet med et symbolsk første spadestik mandag 4. januar, men det har coronaen spændt ben for.

- Vi ville invitere vores tyske naboer fra Slesvig-Holsten. Men med coronaen er der en hel masse restriktioner, så vi nærmest ikke kan møde nogen mennesker - og Tyskland har en meget streng nedlukning. Og så kan man sige "Øv! Det var ærgerligt", men det ændrer ikke på, at byggeriet går i gang. Og når vi er på den anden side af coronaen, skal vi holde en stor fest, lover ministeren.

Benny Engelbrecht tilføjer, at ministeriet også er i gang med overvejelser om, hvordan byggestarten allerede ved årsskiftet kan markeres på alternativ vis. Hvad de planer går ud på, vil han dog endnu ikke løfte sløret for.

Annonce

- Vi arbejder med forskellige modeller, nøjes han med at bemærke.

Læs også artiklen " Minister: 2021 bliver et festår"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE