cookie-og-privatlivspolitik
Femern Agency tæller fire medarbejdere fra Lolland Kommune, en medarbejder fra Guldborgsund Kommune samt en medarbejder fra Celf i lokalerne på Vestre Kaj i Rødbyhavn. På billedet ses to af medarbejderne fra Lolland Kommune, rekrutteringskonsulent Cathrine Krøyer og virksomhedskonsulent Henning Hansen. Til højre er det leder af Femern Agency, Per Bech Grønning.

3

Billeder

Femern Agency tæller fire medarbejdere fra Lolland Kommune, en medarbejder fra Guldborgsund Kommune samt en medarbejder fra Celf i lokalerne på Vestre Kaj i Rødbyhavn. På billedet ses to af medarbejderne fra Lolland Kommune, rekrutteringskonsulent Cathrine Krøyer og virksomhedskonsulent Henning Hansen. Til højre er det leder af Femern Agency, Per Bech Grønning.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Danskere skal i Femern-job

Femern Agency skal sikre mest mulig dansk arbejdskraft på danmarkshistoriens største anlægsprojekt.
06. oktober 2021 kl. 06:00 Af Jesper Bøgh

Størst mulig andel af dansk arbejdskraft skal i beskæftigelse på Femern Bælt-projektet.

Sådan lyder hovedopgaven for Femern Agency, der er Lolland Kommunes rådgivningscenter for konsortier, underleverandører og øvrige virksomheder på danmarkshistoriens største infrastrukturprojektet.

Partnere i Femern Agency er udover Lolland Kommune også Guldborgsund Kommune og Celf, og rådgivningscenteret åbnede officielt 1. november 2020.

1. april blev jobcenterchef i Lolland Kommune, Per Bech Grønning, leder af Femern Agency, der tæller fire medarbejdere fra Lolland Kommune, en medarbejder fra Guldborgsund Kommune samt en medarbejder fra Celf i lokalerne på Vestre Kaj i Rødbyhavn.

- Indtil videre har vi i høj grad bidraget til, at en stor del af virksomhederne i området har fået den arbejdskraft, der er brug for. Konkret har vi fået ansat otte voksenlærlinge hos lokale virksomheder, fortæller Per Bech Grønning, der også peger på, at Femern Agency har bidraget til at ledige og beskæftigede er kommet i arbejde hos virksomheder, der opererer på Sydlolland i forbindelse med Femern-projektet.

Annonce

- Så vi udfører en bred vifte af rekruttering fra især lokalområdet, som i den sammenhæng tæller Lolland-Falster, Sydsjælland, Langeland og Svendborg-området, fortæller han.

Per Bech Grønning fortæller også, at man i Femern Agencys lokaler yder en særlig service for de udlændinge, der ønsker af bosætte sig på Lolland.

- Hver onsdag kommer medarbejdere fra Lolland Kommunes Borgerservice for at sagsbehandle de udlændinge, der er beskæftiget på Femern-projektet, og som vil bosætte sig i Lolland Kommune. Når vi nu er til stede, så giver det god mening at yde den service, lyder det fra Per Bech Grønning, der vurderer, at der i den forbindelse mest af alt vil være tale om funktionærer, der skal arbejde på projektet i en årrække, og som bosætter sig i kommunen med familien.

- I den forbindelse kommer den nye internationale folkeskole i Maribo i høj grad også til sin ret, tilføjer han.

Med byggestarten på den kommende tunnelelementfabrik, som entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors, FLC, er ved at etablere, kræves meget arbejdskraft.

Annonce

FLC efterspørger netop nu i omegnen af cirka 300 jord- og betonarbejdere.

- Det er indenfor den nærmeste fremtid, at FLC skal bruge flere hundrede jord- og betonarbejdere. Vi vil gøre, hvad vi kan for, at flest mulige af dem, bliver danskere, siger Per Bech Grønning, der peger på, at der i den forbindelse for en stor dels vedkommende er tale om efterspørgsel på ufaglært arbejdskraft.

- Det er en vanskelig opgave af rekruttere så mange på kort tid. Derfor vil en del af disse også blive rekrutteret i udlandet. Hvis vi kommer til at levere cirka 100 danske medarbejdere fra Lolland-Falster, Sydsjælland, Langeland og Svendborg-området, så bliver jeg glad, lyder det fra Per Bech Grønning, der i den sammenhæng tilføjer:

- Og det i en tid, hvor bygge- og anlægsbranchen i forvejen boomer og efterspørger arbejdskraft i stort omfang, siger han.

Han påpeger, at man for at komme i betragtning til et job hos FLC skal ansøge via konsortiets hjemmeside.

Annonce

Femern Agency tilbyder i den forbindelse vejledning og hjælp til ledige, som ønsker at søge disse job.

Per Bech Grønning beskriver hele anlægsfasen af Femern-projektet som tre projekter i ét, betragtet ud fra en kommende efterspørgsel på forskellige kompetencer.

- I første fase frem mod 2023 er projektet et bygge- og anlægsprojekt. I 2023 skifter projektet til i højere grad at være en produktionsvirksomhed. Og fra 2026 skal der udføres meget installationsarbejde. Alle tre faser kræver forskellige kompetencer, og det har vi allerede nu øje for, forklarer Per Bech Grønning.

Han forklarer, at Femern Agency vil ud i folkeskolerne for at fortælle, hvad der kommer af job og uddannelsesmuligheder på Femern-projektet.

- I den sammenhæng er vi også i dialog med erhvervsskolerne i Region Sjælland. Det samme gælder hos jobcentrene i Region Sjælland, der også har øje for voksenlærlingemuligheder for dem over 25 år.

Annonce

Femern Agency bliver også stærkt involveret i rekrutteringen af lærlinge på Femern-projektet.

- Entreprenørerne på Femern Bælt-forbindelsen har forpligtet sig til at oprette elev- og lærlingepladser svarende til mindst 500 elevårsværk, hvoraf FLC har forpligtet sig til de 470 elev- og lærlingepladser. Opgaven med at rekruttere en del af dem, er vi også involveret i, slår Per Bech Grønning fast.

Femern Agency er statsligt finansieret med 12 millioner kroner over fire år i perioden fra 2020-2023.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE