cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Byggestarten på Femern-tunnelen har gjort lokalområdet interessant for begge universiteter med talrige eksempler på udfordringer og løsninger inden for blandt andet transport, kommunikation og bæredygtigt byggeri.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Femern

Det er alle tiders chance for vores studerende

DTU og RUC ønsker at oprette et residential college nær tunnelbyggeri.
06. juli 2021 kl. 14:00 Af Peter Levinsen Hansen

FEMERN Et nyt samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Roskilde Universitet (RUC), Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune samt det regionale og lokale erhvervsliv på Lolland-Falster skal skabe nye muligheder for undervisning, forskning og erhverv under etableringen af Femern Bælt-forbindelsen.

Mere præcist er planen lokalt at oprette et residential college, hvor der skabes ny viden og nye, fælles løsninger.


Bolig- og studieophold

Her skal studerende og forskere tilbydes bolig- og studieophold i kortere eller længere perioder, eksempelvis i forbindelse med kandidatprojekter, ph.d.-forløb eller kurser og sommerskoler.

- Femern-forbindelsen er en unik teknisk bedrift, som i skala og kompleksitet er flere gange større end Øresundsforbindelsen. Det er alle tiders chance for vores studerende, at de kan få direkte adgang til at arbejde med konkrete faglige problemstillinger, der har deres udspring i et omfangsrigt, igangværende byggeri, siger rektoren på DTU, Anders Bjarklev.

Et residential college placeret ved Femern-forbindelsen skal udgøre et undervisnings- og mødested for forskere, rådgivere, virksomheder, studerende og aktører, som er involveret i anlægsprojektets aktiviteter.

Annonce

- Både landbruget, erhvervslivet og turismesektoren på Lolland-Falster står foran et mulighedernes vindue. Vi deler meget gerne både vores viden og erfaringer med universiteterne med henblik på at skabe ny, fælles viden og nye, fælles løsninger, der fører frem mod en både klimamæssig og økonomisk bæredygtig fremtid, fortæller Kim Rahbek Hansen, bestyrelsesformand for Business LF.

- Jeg ser nogle helt oplagte synergier i et residential college, og jeg er overbevist, om at projektet kan tilføre stor værdi til både studerende, forskere og virksomheder, supplerer Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S).KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

Annonce

ANNONCE