cookie-og-privatlivspolitik
Det var lederen af Femern Bælt-udgravningerne, Bjørnar Måge, Museum Lolland-Falster, der onsdag fortalte interesserede om de aktuelle udgravninger.
Det var lederen af Femern Bælt-udgravningerne, Bjørnar Måge, Museum Lolland-Falster, der onsdag fortalte interesserede om de aktuelle udgravninger.
Foto: Anders Knudsen

Femern

Endevender kæmpeareal

Museum Lolland-Falster i gang med 77.000 kvadratmeter udgravning.
12. juli 2020 kl. 13:30 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Museum Lolland-Falster har taget fat på endnu en etape af de enorme arkæologiske undersøgelser forud for etableringen af Femern Bælt-forbindelsen: Et areal på omkring 77.000 kvadratmeter skal endevendes i løbet af de kommende måneder.

- Det er på den sydvendte skråning ved Rixø, fortæller arkæolog og projektleder ved Femern Bælt-udgravningerne, Bjørnar Måge, Museum Lolland-Falster.

Onsdag eftermiddag arrangerede museet åben udgravning, og her var det Bjørnar Måge, der viste de mange interesserede rundt mellem fundene.

Der er foreløbig udgravet omkring 5.000 kvadratmeter af det store areal, og der er allerede gjort gode fund.

Hvor det hidtil har været sparsomt med stolpehuller efter huse under de hidtidige udgravninger syd for den nuværende, har arkæologerne nu afdækket nærmest fulde sæt stolpehuller fra tre huse. Desuden spor efter udhuse, og efter stenalderbeboernes affaldsgruber, der blandt andet har givet fund af knogler.

- To af husene, mener vi, må have stået her samtidig - overfor hinanden med et frit areal imellem, siger Bjørnar Måge.

Husene har været 18-20 meter lange. Dette tidlige sydlollandske husmandssted med gårdsplads er dateret til omkring år 0.

Der er i øjeblikket otte medarbejdere på Femern Bælt-udgravningen, men til efteråret er det planen at øge arbejdsstyrken. Det store område ventes at være udgravet - stykke for stykke, omkring februar næste år.

Onsdag arrangerede Museum Lolland-Falster åben udgravning, hvor interesserede blev budt på kaffe og fortællingen om det igangværende arbejde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

Annonce