cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Femern

Erstatning på vej for tunnelstøj

Nærmeste naboer til Femern-byggestøj skal kompenseres.
27. april 2021 kl. 15:10 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN Beboere i og omkring Rødby, der bor tæt på kommende anlægsarbejder til Femerntunnelen, skal kunne kompenseres med 3.500 kroner om måneden for støjen fra byggeriet.

Det er hovedtrækket i en ny bekendtgørelse fra Transportministeriet, der i øjeblikket er i høring. De 3.500 kroner er samme kompensation, som naboer til metrobyggeriet i København blev tilbudt.

De boliger og sommerhuse, der har mulighed for at få kompensation for støjen, vil blive udsat for byggestøj på 55 decibel og over udenfor normal arbejdstid. 55 decibel svarer nogenlunde til lydniveauet på en almindelig samtale målt en meter væk.

Støjen bliver blandt andet vurderet ud fra en ny miljøkonsekvensrapport, der ligeledes er i høring. I rapporten er en række af de kommende anlægsarbejder øst og vest for Rødbyhavn skitseret sammen med den forventede støj fra de enkelte delprojekter.

I aften holder Femern A/S virtuelt borgermøde, hvor blandt andet den kommende byggestøj er på programmet.

Annonce

Læs mere i Folketidendes papiravis tirsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

Annonce

ANNONCE