cookie-og-privatlivspolitik
I sidste uge var der demonstration imod FBC i Rødbyhavn. Mandag er det så foran Arbejdsretten, der demonstreres.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Femern-demo afblæst: Entreprenør indgår overenskomst

OPDATERET 13.50: Byggefolk ville mandag have demonstreret for at gøre opmærksom på sag om manglende overenskomst, men nu er der indgået en aftale.
28. september 2020 kl. 13:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

OPRETTET KL. 08.40 - OPDATERET kl. 13.50:

Området foran Arbejdsretten i København skulle mandag eftermiddag have været centrum for en demonstration med forbindelse til byggeriet af den faste Femern Bælt-forbindelse.

Det var byggefolk, som er organiseret i fagforbundene under BAT-kartellet (en paraplyorganisation for de danske byggeforbund, red.), der ville demonstrere foran retten for at gøre opmærksom på en sag, som BAT-kartellet var ved at føre imod den hollandske hovedentreprenør FBC, der er gået i gang med de første forberedelser til det store anlægsprojekt. Det oplyste fagforbundet 3F i en pressemeddelelse mandag morgen.

Ifølge 3F skyldtes utilfredsheden, at det hollandske konsortium nægtede at indgå en overenskomst.

Men på tidspunktet, da demonstrationen skulle begynde, kunne 3F så oplyse, at sagen i Arbejdsretten var blevet aflyst, fordi FBC (Fehmarn Belt Contractors) klokken 12 havde skrevet under på en overenskomst med BAT-kartellet. Det skete på et advokatkontor i København.

- Vi bed os fast i bordkanten og krævede overenskomst – og det fik vi. Det er en rigtig god overenskomst med FBC, og det viser, at hårdt arbejde og vedholdenhed lønner sig, siger Claus von Elling, formand for 3F Byggegruppen, til Fagbladet 3F.

Ifølge 3F havde de to parter forhandlet om en overenskomst siden februar uden at blive enige, og i maj trak hollænderne sig fra forhandlingerne.

Det betød ifølge fagforbundet, at ansatte arbejdede 28 dage i træk i 12-timers vagter.

Ifølge Fagbladet 3F var fagbevægelsen klar til at iværksætte en omfattende konflikt mod FBC, men det blev altså ikke nødvendigt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

Annonce