cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Illustration: Femern A/S, arkiv

Femern

Femern-optimismen er tilbage

Byggemodning er i fuld gang, og erhvervsnetværk skruer op for blusset.
05. juli 2019 kl. 14:00 Af David Arnholm

Annonce

FEMERN BÆLT Efter årelang ventetid på Femern-projektet har erhvervslivet fået optimismen tilbage. Det skyldes blandt andet forligskredsens beslutning for tre måneder siden om at igangsætte en række aktiviteter på den kommende tunnel-byggeplads ved Rødbyhavn.

Den seneste tid har entreprenører arbejdet på at byggemodne området, så det bliver klar til, at andre entreprenører til efteråret kan indlede arbejdet med at anlægge en arbejdshavn og bygge fabrikken, der skal producere tunnelelementerne og den lejr, hvor 3.000 medarbejdere skal bo under byggeriet.

Det smitter af. En erhvervskonference, der i weekenden holdes i forbindelse med fodboldstævnet Belt Cup, har således fået op imod 140 deltagere.

- Vi havde regnet med 70, så det er meget, meget positivt, siger Stig Rømer Winther fra Femern Belt Development, der vurderer, at det netop er udsigten til, at der snart sker noget, som får virksomhederne på banen.

- Folk ved, at nu er det nu, konstaterer han.

Det ved man også i erhvervsnetværket FB Suppliers, som håber at kunne levere til byggeriet og har i denne uge samlet medlemmerne til en tur til Lindø.

Læs mere i Folketidendes papiravis fredag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: SVEN-ERIK JENSEN

Kører alt for stærkt og for tæt 18. januar 2020 kl. 13.45

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

Annonce