cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Per Houby. Arkivfoto

Femern

Femern-tunnel flytter kartoffelvirksomhed

Virksomhed flytter fra Sydlolland på grund af den kommende Femern Bælt-tunnel.
24. april 2012 kl. 15:52 Af John Karlsen (jk@folketidende.dk)

Annonce

Med udsigten til at blive omkranset af Femern Bælt-projektet har kartoffelvirksomheden I/S Strandholm sat kursen mod en placering ved Maribo.

- Det glæder mig, hvis vi på den måde kan fastholde en virksomhed i lokalområdet, siger formanden for Lolland Kommunes tekniske udvalg, Gert Mortensen. Han glæder sig samtidig over, at Strandholm har opnået den godkendelse til “forlods overtagelse”, der gør, at man nu kan komme videre med udviklingen af virksomheden.

Til sommer kommer ekspropriationskommissionen til Strandholm for at fastlægge den erstatning, som indehaverne, Hans Chr. Nørregaard og Lars Skovdal Pedersen, kan få for at flytte bolig, landbrug og kartoffelvirksomhed væk fra det område, der om et par år vil være domineret af tunnelbyggeriet - og som nu i en længere periode har hæmmet virksomheden i dens udvikling.

Fordi der endnu ikke er sat pris på, er de to indehavere tilbageholdende med at fortælle om Maribo-planerne.

Men med udgangspunkt i gården Skovnæs lige sydvest for Maribo er det planen at opbygge den virksomhed, der lagrer, sorterer og pakker læggekartofler til eksport - på nuværende tidspunkt fra omkring 350 hektar jord.

- Det er en fremragende placering, mener Gert Mortensen. Han hæfter sig ved, at kartoffelvirksomheden dermed kan komme til at ligge op ad det erhvervsområde ved motorvejens afkørsel 48, som kommunen planlægger i et samarbejde med Knuthenborg og MT Højgaard.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 15. januar 2020 kl. 22.27

AF: JOHN WENNERWALD

Flere høreapparater i år 12. januar 2020 kl. 21.27

Annonce