cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Femern

Femern-udstillingscenter lokker Lalandia

Der er stor lokal interesse for Femern A/S's kommende udstillingscenter øst for Rødbyhavn. Blandt andet har Lalandia tilbudt at stå for driften.
08. august 2013 kl. 18:03 Af John Karlsen (jk@folketidende.dk)

Annonce

Det udstillingscenter som Femern A/S vil opføre øst for Rødbyhavn for at fortælle om tunnelbyggeriet, er på forhånd ombejlet af lokale interesser, der gerne vil have del i den forventede tiltrækningseffekt: Femern A/S skønner at det årlige besøgstal vil være i nærheden af 50.000.

Blandt andet har Lalandia tilbudt at stå for driften af centret.
- Ikke nødvendigvis alene, sagde Steen Wæver, der er feriecentrets Femern Bælt-medarbejder. Han ser generelt udstillingscentret som en mulighed for at lokale aktører kan vise et ansigt udad til.
- Vi ser jo gerne at folk kommer tilbage til området igen, sagde Steen Wæver. Lalandias årligt over en halv million gæster gav i øvrigt anledning til at sætte spørgsmålstegn ved om de forventede 50.000 besøg i udstillingscentret ikke er undervurderet.

Lalandia er ikke alene om at byde sig til over for projektet. Museum Lolland-Falsters har også vist interesse for at bidrage med udstilling om eventuelt de arkæologiske undersøgelser i forbindelse med Femern Bælt-projektet - og med mandskab til eksempelvis aktiviteter for børn.

Femern A/S arbejder endnu på hvordan udstillingscentret skal se ud, og er derfor tilbageholdende med detaljerne. Dog står det klart, at man har opgivet den oprindelige ide med at lade en kopi af et tunnelelement rumme udstillings-faciliteterne.
- For klodset og for dyr, lød kommunikationsdirektør Ajs Dams begrundelse for at droppe ideen om et 1.800 kvadratmeter stort tunnelelement. I stedet arbejdes der på at etablere en noget mindre udstillingsbygning.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

Annonce