cookie-og-privatlivspolitik
I Femern A/S' besøgscenter var der kig til den kommende tunnelelementfabrik omend i en mindre udgave.

24

Billeder

I Femern A/S' besøgscenter var der kig til den kommende tunnelelementfabrik omend i en mindre udgave.
Foto: Anders Knudsen

Femern

Fint tysk besøg på tunnelbyggeri

Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther, besøgte torsdag for første gang Femern-tunnelbyggeriet.
08. oktober 2021 kl. 16:00 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN Der var stort opbud af både sikkerhedsfolk og tysk presse foran Femern A/S bygherrecenter i Rødbyhavn torsdag. Det tidligere Danhotel kunne nemlig byde velkommen til både transportminister Benny Engelbrecht (S) og Daniel Günther, der er Slesvig-Holstens ministerpræsident.

Herfra blev der set på både Femern A/S' besøgscenter og aktiviteten på havnen i Rødbyhavn. Derudover var der også en guidet tur på byggepladsen langs Det lollandske dige, hvor der var mulighed for både kig til byggeriet af tunnelelementfabrikken og dens havneanlæg, udgravningen af tunnelportalen samt den omfattende landindvinding, der er i gang på den sydlollanske kyststrækning.

På tysk side er man fortsat kun i gang i det små, hvor den danske aktivitet tiltrak en smule misundelighed fra den tyske ministerpræsident.

- Det er en underdrivelse. Jeg er meget misundelig, og jeg tror, at vi kan lære lidt af det. Selvfølgelig er vi nu glade for, at vi kan sige til Danmark, at vi nu med succes har afsluttet processen med plangodkendelse. Og at klageprocessen er overstået vellykket, så der nu er grønt lys til byggeriet, fortæller Daniel Günther.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

Annonce

ANNONCE