cookie-og-privatlivspolitik
Femern Bælt-byggeriet set fra oven.
Femern Bælt-byggeriet set fra oven.
Foto: Femern Sund og Bælt

Femern

Fire konsortier byder sig til

Kapløbet startet om hvem der skal lave el og mekanik i Femern Bælt-tunnelen
16. april 2021 kl. 13:03 Af Margit Olsen

Femern A/S har prækvalificeret fire store internationale konsortier til at konkurrere om opgaven med at udstyre Femern Bælt-tunnelen mellem Danmark og Tyskland med avanceret teknologi og elektronik til 5,5 milliarder kroner.

Man kan ved selvsyn se, at byggeriet af verdens længste sænketunnel er godt i gang ved Rødbyhavn. Om to år ventes det, at arbejdet er så langt, at el-arbejde i tunnelen kan gå i gang. Og det arbejde er netop sendt i udbud.

Det omfattende udbud stiller store krav til konsortierne dels inden for styresystemer og software, dels for de fysiske installationer i tunnelen. Styresystemerne og softwaren skal kunne overvåge og kontrollere de mange elektriske og mekaniske installationer i tunnelen og sikre en effektiv drift og vedligeholdelse.

Fire konsortier har kvalificeret sig til det videre forløb frem mod en endelig tildeling af opgaven.

- Vi er meget tilfredse med de konsortier, der har stillet sig til rådighed for den udfordrende teknologiopgave, siger adm. direktør i Femern A/S, Claus F. Baunkjær.

Annonce

De fire konsortier er ABB-Saipem - Braveco - Femern Technical Contractors og SICE-Cobra, hvor de to først nævnte har danske støtteenheder

Som en del af udbudsprocessen vil Femern A/S lægge afgørende vægt på tilbudsgivernes evne til at sikre, at Femern-tunnelen fremtidssikres med grønne og klimavenlige løsninger.

Femern A/S forventer at modtage et foreløbigt tilbud fra de bydende inden udgangen af 2021 og et endeligt tilbud i midten af 2022. Tildeling af kontrakten ventes at finde sted i efteråret 2022 med opstart af installationsarbejderne i starten af 2023.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE