cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Femern A/S.

Femern

Første 2,6 tunnel-milliarder brugt

Sidste år blev der brugt yderligere en lille halv milliard på forberedelserne af tunnel-byggeriet.
01. maj 2014 kl. 12:34 Af John Karlsen (jk@folketidende.dk)

Annonce

Med udgangen af 2013 har Femern A/S brugt 2,6 milliarder kroner af de 40,7 milliarder, den kommende faste Femern Bælt-forbindelse forventes at koste.

Det hidtidige pengeforbrug fremgår af den årsrapport, som Femern A/S netop har offentliggjort efter sidste uges generalforsamling i det statsejede selskab.

Godt en milliard af de brugte 2,6 milliarder kommer fra EU - resten stammer fra den kapital, Femern A/S fik med sig, da selskabet blev stiftet i 2009 - og fra lån. Først når de kommende brugere af Femern Bælt-forbindelsen forventes at strømme til betalingsanlæggene ved den færdige tunnel fra slutningen af 2021, begynder pengene at rulle ind i selskabet - indtil da er man henvist til nye EU-tilskud og til at låne sig frem.

I årsrapporten konstaterer bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen og administrerende direktør Claus F. Baunkjær, at Femern A/S i 2013 nåede “en række centrale milepæle for arbejdet med at forberede den faste forbindelse over Femern Bælt”.

- Selskabet står dermed godt rustet til at fortsætte arbejdet de kommende år frem mod byggestart i 2015, hedder det i forordet til årsrapporten.

I 2013 blev der brugt en lille halv milliard på forberedelserne - blandt andet blev der brugt penge på de fremrykkede aktiviteter ved Rødbyhavn. I år er der lagt op til at bruge op mod 1,5 milliarder kroner.

Læs mere om budgettet bag byggeriet i torsdagens Folketidende.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

Annonce