Annonce
Femern

Forbereder opskalering på Femern

Marius Petersen A/S og FKSSlamson A/S gør klar til at opskalere ved Femern-projektet. Fra venstre er det projektchef Anders Kastrup, Marius Petersen A/S, regionsleder Knud Åge Nielsen, FKSSlamson A/S, tv-inspektør Mansour Elyas, FKSSlamson A/S og salsgchef Henrik Tesgaard, FKSSlamson A/S. Foto: Jan Knudsen

I juni åbner Marius Petersen A/S kontor i Rødbyhavn tæt ved Femern-projektet.

Affaldshåndteringsvirksomheden Marius Petersen A/S og datterselskabet FKSSlamson A/S ser i høj grad forretningsmæssige muligheder de kommende år i forbindelse med Femern Bælt-projektet.

Derfor åbner Marius Petersen A/S kontor på Gl. Badevej i Rødbyhavn tæt ved tunnelbyggepladsen i juni måned.

- Det er meget vigtigt og afgørende for os som virksomhed at være fysisk til stede i området med kunde- og servicemedarbejdere, begrunder Anders Kastrup, projektchef i Marius Petersen A/S, der for entreprenørkonsortierne Fehmarn Belt Contractors, FBC, og Femern Link Contractors, FLC, løser affaldshåndteringsopgaver ad hoc.

- Selvom Marius Petersen A/S er en landsdækkende virksomhed, så opfatter vi os også som lokale. Det skyldes blandt andet, at Marius Petersen A/S tilbage i 2002 opkøbte transportfirmaet Jan Kastrup Transport i Rødby, der er blevet opkøbt af Marius Pedersen A/S, fortæller Anders Kastrup og tilføjer:

- Derfor er vi til stede på Lolland-Falster med faste kunder, men vi ser naturligvis ind i en periode med Femern-byggeriet, hvor vores kompetencer kan blive efterspurgt i endnu højere grad, siger han.

Det samme gælder datterselskabet FKSSlamson A/S, der tidligere på året opkøbte Vestlollands Kloakservice i Nakskov af indehaver Knud Åge Nielsen, der nu er regionsleder på Lolland-Falster og Sydsjælland.

FKSSlamson A/S er specialist indenfor kloakservice med ekspertise i slamsugning, tv-inspektion og kloak-/ledningsreparationer for offentlige, private og erhvervskunder.

- Vi har naturligvis et helt unikt lokalkendskab via Knud Åge Nielsen og det kundegrundlag, som Vestlollands Kloakservice har opbygget gennem mere end 50 år, lyder det fra Henrik Tesgaard, salgschef i FKSSlamson A/S.

Knud Åge Nielsen fortæller at FKSslamson A/S på nuværende tidspunkt servicerer FBC offshore.

Henrik Tesgaard peger på, at Marius Petersen A/S og FKSSlamson A/S i høj grad vil kunne komplimentere hinanden på kontoret i Rødbyhavn.

- For os er Femern Bælt-projektet kun i sin spæde begyndelse. Vi er fortsat i startblokken. Men både Marius Petersen A/S, og vi er ved at forberede os til, at der opstår et stort behov for, det vi kan, lyder det fra Henrik Tesgaard, der dermed også peger på vigtigheden af at kunne skalere op.

- Vi har en ambition om at rykke, når der bliver kaldet. Det er vi klar til, også i stor skala. Det kan vi ved at trække på ressourcer og knowhow i andre dele af virksomheden, fastslår Henrik Tesgaard.

Det kan ifølge Henrik Tesgaard også betyde øget behov for arbejdskraft.

- Vi bibeholder vores lokale kontor i Nakskov og er derudover også meget interesseret i at rekruttere lokal arbejdskraft, når behovet opstår, siger han og nævner samtidig, at der kan opstå en udfordring med at rekruttere den nødvendige arbejdskraft.

- Derfor er vi også bevidste om, at vi ansætter transportlærlinge, så vi selv er med til at sikre branchen kvalificeret arbejdskraft. Derudover har vi også samarbejde med de lokale jobcentre omkring jobprøvning og praktikordninger, hvor vi i høj grad opererer med sidemandsoplæring, siger Henrik Tesgaard.

Det er dog ikke kun på mandsskabssiden, at FKSSlamson A/S opgraderer.

- Det sker også på maskinparken. Vi har netop fået en helt ny, højteknologisk slamsugningsvogn leveret, fortæller Knud Åge Nielsen, der peger på, at opgaverne på Femern-projektet nu og i fremtiden vil blive flettet ind i den samlede opgaveløsning på hele Lolland-Falster.

- Det kan vi gøre, fordi vi i både Marius Petersen A/S og FKSSlamson A/S har et solidt bagland at trække på i forhold til at opskalere hurtigt, når behovet opstår, slår Anders Kastrup fast.

- Vi er i hvert fald klar til at tage handsken op, tilføjer Henrik Tesgaard.

Senere i denne måned åbner Marius Petersen A/S kontor i Rødbyhavn. Fra Venstre Henrik Tesgaard, Knud Åge Nielsen og Anders Kastrup. Foto: Jan Knudsen

Om Marius Petersen A/S, FKSSlamson A/S og Vestlollands Kloakservice:

Affaldshåndteringsvirksomheden Marius Petersen A/S med hovedkontor på Fyn udfører indsamling, transport, sortering, afsætning og genvinding af affald og genanvendelige materialer.
Marius Petersen A/S opkøbte i januar 2020 FKSSlamson A/S, der er specialist indenfor kloakservice med ekspertise i slamsugning, tv-inspektion og kloak-/ledningsreparationer for offentlige, private og erhvervskunder.
Købet indebar, at Marius Pedersen A/S overtog 100 procent af aktierne.
FKSSlamson A/S overtog 1. april 2021 kloakfirmaet Vestlollands Kloakservice i Nakskov.
Det betyder, at indehaver Knud Åge Nielsen nu er daglig leder af afdelingen i Nakskov, der beskæftiger 12 medarbejdere.
Vestlollands Kloakservice blev etableret i 1970 og har specialiseret sig inden for tv-inspektion, slamsugning, spuling, herunder tørsugning og højtryksspuling af produktionsanlæg.
Knud Åge Nielsen overtog virksomheden fra sin far og har drevet virksomheden de sidste 31 år, og virksomheden fejrede 50 års jubilæum sidste år.
Med købet af Vestlollands Kloakservice har FKSSlamson A/S, der har udgangspunkt fra Fyn og med afdeling i Nakskov, i alt ni afdelinger rundt i Danmark og cirka 230 medarbejdere.

  • Marius Petersen A/S og FKSSlamson A/S gør klar til at opskalere ved Femern-projektet. Fra venstre er det projektchef Anders Kastrup, Marius Petersen A/S, regionsleder Knud Åge Nielsen, FKSSlamson A/S, tv-inspektør Mansour Elyas, FKSSlamson A/S og salsgchef Henrik Tesgaard, FKSSlamson A/S. Foto: Jan Knudsen
  • Senere i denne måned åbner Marius Petersen A/S kontor i Rødbyhavn. Fra Venstre Henrik Tesgaard, Knud Åge Nielsen og Anders Kastrup. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Togdrømmen knust: Den togtur til København er en illusion

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles