cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Grafik, Femern A/S

Femern

Forligskreds: Fuld opbakning til Femern Bælt-projektet

Forberedelserne fortsætter som planlagt, trods forsinkelse fra tysk side.
04. april 2018 kl. 14:16 Af Margit Olsen

Annonce

Forsinkelsen på 3-4 måneder i den tyske myndighedsgodkendelse af Femern Bælt-forbindelsen medfører ikke ændringer i den videre proces for projektet, oplyser transportministeriet.

Forligskredsen bag projektet gav på et møde onsdag fuld opbakning til Femern Bælt-forbindelsen, meddeler transportministeriet.

Den 22. marts 2018 offentliggjorde Transportministeriet i Slesvig-Holsten, at den tyske myndighedsgodkendelse først forventes at blive givet i slutningen af 2018. Der er tale om en forsinkelse på 3-4 måneder.

Slesvig-Holstens transportminister, Bernd Buchholz, har tilkendegivet, at forsinkelsen skyldes behovet for mere tid til at sikre, at myndighedsgodkendelsen kan holde mod eventuelle klager ved Forbundsforvaltningsdomstolen. På den baggrund har forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen (V, LA, K, S, DF, RV og SF) på mødet onsdag besluttet, at den aftalte proces kører videre uden ændringer.

I den anledning udtaler Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen:

- Det var med stor bekymring og ærgrelse, at vi før påske modtog beskeden om, at den tyske myndighedsgodkendelse endnu en gang er blevet udsat.
- Jeg har i dag drøftet sagen med forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen.
- På baggrund af de klare tilkendegivelser fra Slesvig-Holstens transportminister, Bernd Buchholz, om, at der ikke er flere udfordringer i sigte, har en enig forligskreds i dag besluttet, at processen kører videre som aftalt den 2. marts 2018.

Hos Femern AS er der glæde over udmeldingen fra Christiansborg:

- Vi er glade for den fortsatte opbakning fra forligskredsen. Vi står med et stærkt projekt og ser frem til at komme videre med at forberede byggeriet af verdens længste sænketunnel, siger administerende direktør Claus Baunkjær.

Læs også: Grønt lys til at tyvstarte på tunnelen - Politikerne frigiver 400 millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

Annonce