cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Femern A/S.

Femern

Går i gang med havn og tunnelfabrik

Forligskreds beslutter dansk Femern-start for milliarder.
26. marts 2019 kl. 11:53 Af John Karlsen

Annonce

Nu går Femern Bælt-byggeriet i gang for alvor: Fra efteråret forventes de første store anlægsarbejder med blandt andet arbejdshavn og tunnelfabrik at forvandle området øst for Rødbyhavn til en stor byggeplads.

Det er forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen, der i dag i enighed har besluttet at bede Femern A/S om at forhandle aftaler på plads med entreprenørkonsortierne om at igangsætte de første dele af anlægsarbejdet. Det sker samtidig med, at godkendelsen af den tyske del af Femern Bælt-forbindelsen er offentliggjort i dag.

De konkrete opgaver, der sættes i gang nu, er anlæg af tunnelelementfabrik, etablering af arbejdshavn, byggeri af den lollandske tunnelportal, etablering af beboelses- og administrationsfaciliteter, bestilling af særligt marint udstyr og i øvrigt igangsætning af andre, mindre forberedende arbejder. Med dagens beslutning øger man ifølge transportminister Ole Birk Olesen (LA) muligheden for at kunne udnytte den tildelte EU-støtte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

Annonce