cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Jan Knudsen

Femern

Giftigt klima mellem politiker og rederi

Socialdemokraternes trafikordfører Rasmus Prehn går til frontalangreb på Scandlines. “Forkerte og insinuerende anslag”, svarer rederiet.
08. januar 2015 kl. 19:37 Af John Karlsen

Annonce

I et debatindlæg under titlen "Scandlines-kritik af Femern-forbindelse på dybt vand", der i dag bringes i Folketidende, gør socialdemokraternes transportpolitiske ordfører Rasmus Prehn op med Scandlines og det, han betegner som "en endelig strøm af beklagelser" over den kommende faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland.

Blandt andet karakteriserer Rasmus Prehn rederiet på følgende måde:

- En virksomhed, der tjener store beløb ind til sin ejer, er omfattet af særdeles gunstige skatteregler og andre regler, og derfor ingen eller næsten ingen skat betaler, og som har sikret sig mod konkurrence på sin hovedrute Rødby Puttgarden.

Indlægget kommer inden et møde i næste uge, hvor transportminister Magnus Heunicke (S) og transportordførerne fra partierne bag beslutningen om den faste forbindelse mødes med Scandlines - efter ønske fra rederiet.

- Det er vigtigt for vores virksomhed, at der transportpolitisk er en forståelse af, hvordan vi fremover vil være i stand til at konkurrere, så politiske beslutninger, herunder en kommende anlægslov, regner med og tager hensyn til det private færgerederi på ruten, siger pressechef Anette Ulstrup Svendsen blandt andet i dagens Folketidende.

Læs hele Rasmus Prehns debatindlæg og meget mere om det giftige klima mellem politiker og rederi i torsdagens Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC

Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce