Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
2
Billeder
Kulturministeren tog gummistøvlerne på.
RØDBYHAVN - Godt, at der er lejlighed til at foretage de arkæologiske udgravninger, inden hele området forandrer sig.
Kulturminister Mette Bock (LA) lod mandag ikke en silende regn slukke begejstringen over de omfattende arkæologiske undersøgelser, Museum Lolland-Falster er i færd med øst for Rødbyhavn - inden byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen går i gang for alvor.
Ministeren var på et arbejdsbesøg på Lolland-Falster for at danne sig et indtryk af det lokale kulturliv - sådan som hun gør det landet rundt.
En af destinationerne på turen var Strandholm, hvor hun efter at have hørt om Kulturtjenestens arbejde med børne- og ungdomskultur, fik en introduktion til udgravningerne forud for Femern Bælt-forbindelsen.
I Femern A/S udstillingscontainer havde Museum Lolland-Falster opstillet nogle af de enestående fund, der hidtil er gjort under de omfattende udgravninger. På den måde fik Mette Bock lejlighed til blandt andet at se den flintedolk, der på grund af Syltholm-områdets fugtige undergrund kunne hentes op med den birkebark, håndtaget var viklet ind i, så stenaldermanden kunne holde bedre fast i den.
- Det har man ikke fundet andre steder, kunne projektkoordinator Vibeke Knöchel Christensen, Museum Lolland-Falster, fortælle kulturministeren.
De fund af organiske fortidsminder, som under andre udgravninger kan bringe arkæologer i ekstase, når der bare er et enkelt fund, vælter her nærmest op af jorden og giver dermed et indtryk af, hvordan materialer som ben, træ - og birkebark har været brugt i dagligdagen for 5.000 år siden. Afdelingsleder Kasper Søsted fra museet fortalte den tydeligvis imponerede minister blandt andet om de fodaftryk, det er lykkedes at finde under udgravningerne.
KOMMENTARER