cookie-og-privatlivspolitik
Kulturminister Mette Bock (LA) var ude i plutten ved en af udgravningerne, hvor arkæolog og udgravningsleder Peter Deichmann og arkæolog Sjoerd van Riel viste en bronzealderbrønd. Her er der foreløbig fundet dyreknogler - håbet er også at finde fiskeben.

2

Billeder

Kulturminister Mette Bock (LA) var ude i plutten ved en af udgravningerne, hvor arkæolog og udgravningsleder Peter Deichmann og arkæolog Sjoerd van Riel viste en bronzealderbrønd. Her er der foreløbig fundet dyreknogler - håbet er også at finde fiskeben.
Foto: Claus Hansen

Femern

Glæde over udgravning

Kulturministeren tog gummistøvlerne på.
13. november 2018 kl. 17:20 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN - Godt, at der er lejlighed til at foretage de arkæologiske udgravninger, inden hele området forandrer sig.

Kulturminister Mette Bock (LA) lod mandag ikke en silende regn slukke begejstringen over de omfattende arkæologiske undersøgelser, Museum Lolland-Falster er i færd med øst for Rødbyhavn - inden byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen går i gang for alvor.

Ministeren var på et arbejdsbesøg på Lolland-Falster for at danne sig et indtryk af det lokale kulturliv - sådan som hun gør det landet rundt.

En af destinationerne på turen var Strandholm, hvor hun efter at have hørt om Kulturtjenestens arbejde med børne- og ungdomskultur, fik en introduktion til udgravningerne forud for Femern Bælt-forbindelsen.

I Femern A/S udstillingscontainer havde Museum Lolland-Falster opstillet nogle af de enestående fund, der hidtil er gjort under de omfattende udgravninger. På den måde fik Mette Bock lejlighed til blandt andet at se den flintedolk, der på grund af Syltholm-områdets fugtige undergrund kunne hentes op med den birkebark, håndtaget var viklet ind i, så stenaldermanden kunne holde bedre fast i den.

- Det har man ikke fundet andre steder, kunne projektkoordinator Vibeke Knöchel Christensen, Museum Lolland-Falster, fortælle kulturministeren.

De fund af organiske fortidsminder, som under andre udgravninger kan bringe arkæologer i ekstase, når der bare er et enkelt fund, vælter her nærmest op af jorden og giver dermed et indtryk af, hvordan materialer som ben, træ - og birkebark har været brugt i dagligdagen for 5.000 år siden. Afdelingsleder Kasper Søsted fra museet fortalte den tydeligvis imponerede minister blandt andet om de fodaftryk, det er lykkedes at finde under udgravningerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

Annonce