cookie-og-privatlivspolitik
Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), glæder sig over tidlig byggestart af Femern Bælt-forbindelsen.
Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), glæder sig over tidlig byggestart af Femern Bælt-forbindelsen.
Foto: Lolland Kommue

Femern

Glæder sig over tidlig byggestart

Lolland Kommune gør sig klar til byggesager i megastørrelse.
27. marts 2019 kl. 16:20 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT - Det får stor betydning ikke mindst for beskæftigelsen, at der igangsættes så store arbejder, og det vil hurtigt få en positivt afsmittende effekt.

Sådan lyder reaktionen fra borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune, efter tirsdagens beslutning om at tage fat på Femern Bælt-byggeriet for alvor. Holger Schou Rasmussen er desuden formand for Femern Belt Development og har presset på for at få beslutningen om dansk anlægsstart, når den tyske godkendelse foreligger.

- Vi har set, at de fremskudte arbejder, der er igangsat de seneste år, har haft stor betydning for vore lokale virksomheder. De projekter, der nu sættes i gang, vil bidrage yderligere til beskæftigelsen i Lollands erhvervsliv, hedder det fra Holger Schou Rasmussen.

Samtidig er den lodrette start på Femern Bælt-projektet også en udfordring for kommunen. Her står man nemlig for byggesagsbehandlingen.

- Vi har haft en lang årrække til at forberede os og er i dialog med konsortierne, siger direktør Bjarne Hansen, Lolland Kommune.

Nu skal det vurderes, om der skal hentes ekstra hjælp for at kunne leve op til tidsplanen efter tirsdagens beslutning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

Annonce