cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Arkivgrafik: Femern A/S

Femern

Grønt lys til at tyvstarte på tunnelen

Politikerne frigiver 400 millioner kroner.
03. marts 2018 kl. 09:03 Af John Karlsen

Annonce

Forligspartierne bag Femern Bælt-projektet har givet Femern A/S lov til allerede i år at starte forberedende tunnelarbejder for op mod 400 millioner kroner.

De mange penge skal blandt andet bruges på at byggemodne det enorme område øst for Rødbyhavn, hvor tunnelelementfabrikken skal bygges.

Desuden kan Femern A/S med bevillingen etablere kontorer i Rødbyhavn, og arkæologerne fra Museum Lolland-Falster kan genoptage arbejdet med de arkæologiske undersøgelser.

Desuden vil Femern A/S sammen med tunnelentreprenørerne gennemføre planlægningsarbejde, der gør det muligt for Lolland Kommune at komme i gang med sin myndighedsbehandling.

- Der skal være fremdrift i dette projekt, siger Magnus Heunicke (S) og glæder sig over det positive signal, der sendes med beslutningen.

- Ved at udnytte tiden frem til, at anlægsarbejdet for alvor kan gå i gang, kan vi styrke tidsplanen for den kommende anlægsfase og bidrage til Lolland Kommunes myndighedsarbejde, hedder det fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Læs mere i Folketidendes papiravis lørdag.


Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

Annonce