cookie-og-privatlivspolitik
Region Sjælland vil understøtte mulighederne ved en fast Femern-forbindelse med 4,5 millioner kroner de kommende år.
Region Sjælland vil understøtte mulighederne ved en fast Femern-forbindelse med 4,5 millioner kroner de kommende år.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Femern

Klar med penge til Femern-indsatser

I regionens kommende budgetforhandlinger er der afsat 4,5 millioner kroner til udvikling af mulighederne ved en færdig Femern-forbindelse.
22. august 2021 kl. 13:00 Af Peter Levinsen Hansen

FEMERN På det kommende møde i Regions Sjællands regionsråd skal regionens kommende budget førstebehandles. I budgettet er der afsat 4,5 millioner kroner til udnyttelse af udviklings- og vækstpotentialer ved Femern-forbindelsen.

Der er afsat en milion kroner årligt i årene 2022-2023 af de regionale udviklingsmidler til et udviklingsselskab, der kan udnytte udviklings- og vækstpotentialerne ved Femern-forbindelsen.

Næste år vil man afsætte en halv million kroner, der skal afsøge mulighederne for og videreudvikle idéen om et videncenter, som kan tage udspring omkring byggeriet i Rødbyhavn.

En million kroner årligt i årene 2022-2023 skal gå til at konsolidere pendlervejledningen i Femern-geografien samt til at etablere og finansiere et samarbejde for opsamling af dansk og tysk statistik.

I 2023 er Region Sjælland vært for den internationale konference Fehmarnbelt Days 2023, som man ønsker at afholde i Rødbyhavn. Derfor ønsker man i regionen også at sætte to millioner kroner af i 2022 til at forberede og afholde den store konference.

Annonce

Region Sjællands STRING-samarbejde er ligeledes med i budgettet for de kommende år. STRING er et politisk samarbejde mellem regionale aktører i Nordtyskland, Danmark, Sydsverige og Norge. Aktørerne arbejder sammen for at fremme Femernforbindelsen og om at skabe en grøn vækst-korridor fra Hamborg til Oslo. Region Sjælland er værtsorganisation for sekretariatet for STRING-samarbejdet. Her afsætter man 600.000 kroner i det kommende år til at finansiere det videre arbejde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

Annonce

ANNONCE