cookie-og-privatlivspolitik
Kommunen Stadt Fehmarn klager blandt andet over, at der i godkendelsen af Femern Bælt-tunnelen ikke er taget højde for vej- og jernbaneudbygningen i tilknytning til projektet.
Kommunen Stadt Fehmarn klager blandt andet over, at der i godkendelsen af Femern Bælt-tunnelen ikke er taget højde for vej- og jernbaneudbygningen i tilknytning til projektet.
Foto: Femern A/S

Femern

Kommunen på Fehmarn klager over godkendelse

Foreløbig er der afleveret klager til Forbundsforvaltningsdomstolen. Måske klages også til den tyske forfatningsdomstol
21. maj 2019 kl. 18:52 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Blandt de otte klager over den tyske godkendelse af Femern Bælt-tunnelens anlæg på tysk side, der er afleveret til forvaltningsdomstolen i Leipzig, er én fra kommunen, hvor tunnelen går i land: Stadt Fehmarn

Herfra klages der blandt andet over, at godkendelsesprocesserne for henholdsvis vejudbygning, jernbaneudbygning, en ny Fehmarnsund-forbindelse og selve tunnelprojektet er opdelt - selv om det ifølge kommunen alt sammen handler om den faste Fehmarn Bælt-forbindelse.

Den tyske myndighedsgodkendelse af selve tunnelprojektet, og de første kilometer på tysk jord, kom tidligere i år. Derefter har der været en måned til at klage over den måde, godkendelsesmyndigheden i Kiel er kommet frem til den såkaldte "Planfeststellungsbeschluss" på.

Foruden myndighedernes opdeling af det, Stadt Fehmarn anser for ét projekt, klager den tyske kommune også over, at godkendelsen er et indgreb overfor kommunens ret til planlægning, og en udvidelse af området, kommunen har ansvaret for.

Tre andre kommuner på strækningen sydover, Grossenbrode, Scharbeuts og Bad Schwartau, er gået sammen om en fælles klage med delvis samme indhold. Herfra klages der også over manglende sikkerhed for, at godstogene ikke begynder at køre på den nuværende jernbanelinje gennem Nordtyskland - inden den tyske jernbaneudbygning kommer med den tilhørende støjbeskyttelse.

I Stadt Fehmarn overvejer man også at klage til den tyske forfatningsdomstol: Der er usikkerhed om, i hvilket omfang Stadt Fehmarn kan ende med regningen for et indsatsberedskab i den kommende tunnel.

Læs også artiklen "Første tyske tunnel-tiltag" om de tyske miljøorganisationer, som blev væk fra præsentationen af tysk paddehegn i tirsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

Annonce