cookie-og-privatlivspolitik
Skibstrafikken i Femern Bælt bliver kontrolleret fra kontrolcenteret i Travemünde.
Skibstrafikken i Femern Bælt bliver kontrolleret fra kontrolcenteret i Travemünde.
Foto: Femern A/S

Femern

Kontrolcenter klar til at sikre skibstrafik

Et nyt VTS-kontrolcenter til skibstrafikken i Femern Bælt er blevet taget i brug.
12. juli 2021 kl. 10:35 Af Peter Levinsen Hansen

FEMERN Mens byggeriet af Femern Bælt-tunnelen er i gang på den danske og tyske side til lands og til vands, åbner nu et fælles dansk tysk døgnbemandet kontrolcenter i Travemünde i Tyskland. Kontrolcenteret skal sikre sejladsen gennem Femern Bælt, mens tunnelen bygges.

Det nye VTS-center, Vessel Traffic Service, er i sidste uge blevet taget i brug og er bemandet med både tyske og danske ansatte. Herfra kan de døgnet rundt overvåge og holde kontakten til alle skibe, der passerer igennem Femern Bælt.

- For os som bygherre har sikkerheden under anlægsarbejdet højeste prioritet. Vi glæder os der for over, at et fælles VTS-center er blevet oprettet i tæt samarbejde med de tyske og danske myndigheder. Det vil bidrage til, at alle skibe styres sikkert gennem Femern Bælt under tunnel byggeriet, siger Claus F. Baunkjær, administrerende direktør i Femern A/S.

Det er Femern A/S, der sammen med de danske og tyske søfartsmyndigheder har oprettet VTS-centeret i Travemünde og aftalt de særlige retningslinjer for sikkerheden til søs under tunnelbyggeriet.

- De danske og tyske myndigheder har haft et tæt og konstruktivt samarbejde om oprettelsen af VTS-centeret ved Femern-projektet. Det kan være en udfordring at samle to regelsæt i en koordineret, fælles aftale. I dette projekt har det imidlertid fungeret eksemplarisk. VTS-centeret er et vigtigt skridt i retning af at sikre sikkerheden for skibsfarten i Femern Bælt under tunnelbyggeriet mellem Tyskland og Danmark, fortæller Andreas Nordseth, der er direktør i Søfartsstyrelsen.

Annonce

Sikkerhedssystemet i kontrolcenteret består foruden overvågning af to vagtskibe i Femern Bælt, der under hele anlægsfasen vil fungere som myndighedernes forlængede arm og med kort varsel kan rykke ud, hvis et fartøj kommer for tæt på byggeaktiviteterne.

- I det nye VTS-center samler vi vores ekspertise sammen med de danske fagfolk ét sted. Vores fælles mål er sikkerheden i Femern Bælt i hele byggefasen. Denne form for grænseoverskridende samarbejde er helt nyt og er en fordel for både skibsfarten og arbejdsmiljøet i Femern Bælt, forklarer Hans-Heinrich Witte, der er præsident for Direktoratet for Vandveje og Skibsfart i Tyskland, GDWS.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

Annonce

ANNONCE