cookie-og-privatlivspolitik
Boliger med eget toilet og bad og med støjisolerede døre. Brian Lohse Hansen viser Lalandias prøveopstillede boliger til tunnelbyggere frem.
Boliger med eget toilet og bad og med støjisolerede døre. Brian Lohse Hansen viser Lalandias prøveopstillede boliger til tunnelbyggere frem.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Lalandia klar til at huse tunnelbyggere

Den lokalplan, der giver Lalandia mulighed for at etablere de op til 500 midlertidige boliger, baner også vejen for bagefter at anvende den samme grund til etablering af en campingplads
19. december 2019 kl. 20:10 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Med to prøveopstillede container-boliger ved feriecentret arbejder Lalandia nu konkret på at skaffe aftale om at kunne huse nogle af de medarbejdere, der bliver ansat ved det kommende tunnelbyggeri.

Feriecentret har allerede tilbage i 2015 fået vedtaget den lokalplan, der muliggør etableringen af op til 500 boliger på en stor grund mellem Lalandia og Rødbyhavn. Siden har der været stille om planerne - fordi der også har været stille om tunnelbyggeriet.

- Men i sidste uge havde vi et af de store entreprenørkonsortier på besøg, fortæller marketingskoordinator Brian Lohse Hansen.

De foreløbig to elementer til en kommende arbejderby ved Lalandia er leveret af norske Wexus, der har fået dem fremstillet i Estland. Herfra er de kommet fuldt møbleret og står nu klar til at blive vist frem for de leverandører eller underleverandører til tunnelbyggeriet, der kunne tænkes at ville gøre brug af dem.

I forvejen er der planlagt en større camp, Tunnelby, ved selve byggepladsen øst for Rødbyhavn. Men Lalandia har forberedt sig på, at der kan være andre leverandører, der ønsker at sikre sine medarbejdere "standsmæssige" boligforhold under tunnelbyggeriet.

- Et er sikkert - vi etablerer ikke noget, før vi har en kontrakt, understreger Lalandias direktør.

Hvis det viser sig, at der er brug for de op mod 500 boliger, lokalplanen tillader, vil de kunne udskibes fra Estland og sejles hertil.

- Og så er systemet lidt ligesom Lego-klodser: Modulerne kan sættes sammen efter behov.

De to moduler, der er opstillet ved Lalandia, indeholder dels to boliger og dels et møde- eller opholdsrum.

Alt er bygget efter de krav, Femern A/S oprindeligt opstillede til boligforholdene for dem, der skal bygge Femern Bælt-tunnelen. Det betyder blandt andet, at der er eget bad og toilet i hver enkelt bolig, og at dørene er lydisolerede, så dem, der sover, ikke forstyrres af dem, der måske lige kommer fra arbejde: En stor del af arbejdet med at bygge tunnelen ventes at blive skifteholdsarbejde.

Den lokalplan, der giver Lalandia mulighed for at etablere de op til 500 midlertidige boliger, baner også vejen for bagefter at anvende den samme grund til etablering af en campingplads.

- Vi vil gerne have en campingplads, der giver rejsende mulighed for at overnatte en eller to nætter - og hvor der også er faciliteter til de autocampere, der bliver stadig flere af, siger Karsten Juhl.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

Annonce