cookie-og-privatlivspolitik

16

Billeder

Lars Løkke besøg på Svanevig Hospice.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Løkke: Femern er både chance - og risiko

BILLEDSERIE: Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen var i går på Lolland-Falster.
23. januar 2015 kl. 14:31 Af Hans Gandrup

Annonce

Den kommende Femern-forbindelse er en gigantisk chance for Lolland-Falster. Men også en risiko.
Det mener Lars Løkke Rasmussen, Venstre-formand. Partiet har blandt en håndfuld af fokuspunkter til den valgkamp, som allerede er ved at blive løbet i gang, også “virksomheder i yderområder”.

Emnet var også et omdrejningspunkt for hans besøg i landsdelen i går - med Femern som et vigtigt element.

- Anlægsarbejdet vil betyde masser af ny aktivitet og travlhed i området. Det giver sig selv. Men når vi ser frem til tiden efter, tunnelen står færdig, har vi det i virkeligheden meget enkle spørgsmål, om man stopper - eller kører forbi... Det er op til Lolland-Falster at forberede sig på at udnytte den fordelagtige placering, man får i fremtiden. Det gælder umiddelbart i forhold til logistik og transport. Men også for stribevis af andre brancher. Hvis man kan gribe chancen, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han peger på, at Femern-forbindelsen vil knytte både Lolland-Falster i særdeleshed og Danmark generelt tættere til et vigtigt tysk marked, som efter hans opfattelse kan blive meget større for dansk erhvervsliv.

- Der er store muligheder. Tallene viser, at en stor del af den danske samhandel foregår i den nordlige del af landet. Potentialet er meget større. Men det kræver, at man erhvervsmæssigt og uddannelsesmæssigt gør en målrettet indsats i forhold til sprog, samarbejde med mere. Og Lolland-Falster vil være en naturlig “dør” til Tyskland, siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs mere i fredagens udgave af Folketidende om Lars Løkke Rasmussens besøg på Lolland-Falster torsdag, hvor han lagde vejen forbi Hardi på Nordfalster og Svanevig Hospice på Lolland. Det blev også til et indslag i Radio SydhavsØerne og besvarelse af læserspørgsmål på Folketidende.

Klik her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

Annonce