cookie-og-privatlivspolitik
BAT-kartellets kontor ved Femern Bælt-byggeriet er stillet til rådighed af Femern A/S. Fra venstre er det Per Andersen, Dansk Metal, Jørgen Erik Nielsen, 3F, Dorthe Sejr Sartor, BAT-kartellet, og Michael C. Skaarup, Blik og Rør.

2

Billeder

BAT-kartellets kontor ved Femern Bælt-byggeriet er stillet til rådighed af Femern A/S. Fra venstre er det Per Andersen, Dansk Metal, Jørgen Erik Nielsen, 3F, Dorthe Sejr Sartor, BAT-kartellet, og Michael C. Skaarup, Blik og Rør.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Lokalt fagforeningskontor skal sikre mod konflikter

Femern A/S stiller kontor til rådighed for BAT-kartellet.
29. november 2020 kl. 08:01 Af John Karlsen

FEMERN BÆLT - Det har været vores ønske at komme tæt på - for jo tættere vi er på byggepladsen, jo hurtigere kan vi finde løsninger på de problemer, der måtte opstå.

Det siger Femern-medarbejder hos 3F, Jørgen Erik Nielsen, der sammen med kollegaer fra andre af byggeriets fagforbund er rykket ind i et fagforeningkontor lige ved den kommende tunnelbyggeplads og det sted, medarbejderne bliver indkvarteret.

Det er bygherren, Femern A/S, der stiller kontoret til rådighed for Bygge- Anlægs- og Trækartellet (BAT). Foruden Jørgen Erik Nielsen bliver det fast bemandet med Per Andersen, Dansk Metal, og Dorthe Sejr Sartor, BAT. Desuden rummer modulkontoret også mødefaciliteter og et ekstra kontor, hvor blandt andre Michael C. Skaarup, Blik og Rør, har sine faste arbejdsdage.

Med det fremskudte fagforeningskontor har forbundsrepræsentanterne let ved at komme i kontakt med både bygherre og arbejdsgivere under byggeriet.

- Det giver også mulighed for en løbende mødeaktivitet, så der ikke er problemer, der når at vokse sig store, inden vi får dem løst, siger Jørgen Erik Nielsen:

Annonce

- Der er jo ingen af os, der ønsker konflikter.

Samtidig giver kontoret også en synlighed i forhold til dem, der kommer og bygger med.

- Vi vil gerne have, at folk bare kommer ind til os. Læser aviser og snakker. Her må gerne summe af liv, siger Dorthe Sejr Sartor.

En af arbejdsopgaverne bliver at få overbevist de mange medarbejdere ved tunnelbyggeriet om at blive en del af det faglige fællesskab, der sørger for at skaffe de aftaler, arbejde og løn reguleres efter.

Foreløbig kan man hos BAT-kartellet se tilbage på et forløb, der er endt med en god kontakt til Fehmarn Belt Contractors - det fortrinsvis hollandske konsortium, der står for gravearbejdet.

Annonce

- Vi er blevet positivt overrasket over hollænderne: De har forstået den danske model, siger Per Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

Annonce

ANNONCE