cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Femern

MSE Entreprise skal grave for Femern

De første kontrakt underskrevet på genoptaget tunnelforberedelse.
31. maj 2018 kl. 06:59 Af John Karlsen

Annonce

Det er entreprenørfirmaet MSE Entreprise, Nørre Alslev, der nu skal grave for de arkæologer fra Lolland-Falster Museum, der til sommer genoptager deres undersøgelser af den kommende tunnelbyggeplads ved Rødbyhavn.

Nørre Alslev-firmaet bliver dermed det første til at få kontrakt på det genoptagede arbejde med at forberede byggeriet af den faste Femern Bælt-forbindelse.

Projektet blev bremset for et par år siden på grund af en justeret tysk tidsplan, der udskød forventningerne til byggestarten til nu 2020. I foråret valgte forligspartierne bag den faste forbindelse imidlertid at afsætte over 400 millioner kroner til forberedende arbejde, som under alle omstændigheder skal laves.

Blandt dem er færdiggørelsen af de arkæologiske undersøgelser:

- Udgravningen er et væsentligt element i forberedelserne af anlægsfasen, hedder det fra den danske myndighedschef i Femern A/S, Christian Henriksen.

- Valget er faldet på MSE Entreprise, fordi de var stærke på pris og har den rette erfaring fra lignende projekter, fortsætter Christian Henriksen.
Entreprenørens opgave bliver både at grave for arkæologerne, og at holde udgravningsfelterne tørre, mens der søges efter fortidslevn.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce