cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen

Femern

Måneders spildt omkørsel

Banedanmark river broer ned nu, men begynder først at bygge nye til september.
23. maj 2014 kl. 13:09 Af Margit Olsen (mo@folketidende.dk)

Annonce
FAKTA

I Eskilstrup er det broen der fører Tårngade over banen, som skal erstattes af en ny bro. Broen vil være spærret for vejtrafik fra mandag og frem til maj 2015. Skilte vil vise vej til omfartsveje via Ovstrupvej, Nørregade og Tårngade/Eskilstrup Vestergade.

Ved Errindlev er det broen som fører Errindlevvej over jernbanen, som skal erstattes. Også her er det slut med trafik over broen fra mandag og indtil maj næste år, når den nye bro står færdig. Omfartsveje bliver via Rødbyvej, Højbygårdvej og Måhavevej.

I Nagelsti er det broen, der fører Hulemosevej over banen, der skal rives ned og erstattes af en ny bro. Her bliver der omkørsel via Vadebrovej, Nystedvej og Sakskøbingvej/Brovejen.

I forbindelse med Banedanmarks arbejde med at gøre jernbanen mellem Ringsted og Rødby Færge klar til den faste forbindelse over Femern Bælt, går Banedanmark mandag i gang med at fjerne tre vejbroer ved Nagelsti, Errindlev og Eskilstrup. Det betyder en del omkørsel for beboerne i områderne det kommende års tid. De nye broer ventes klar i maj 2015.

De nye broer skal bygges højere end de nuværende for at gøre plads til det kommenende køreledningsanlæg.

Banedanmark har valgt at rive broerne ned nu, men først begynde at bygge de nye broer til september. Tidspunktet er valgt, fordi Banedanmark ikke ønsker at genere togtrafikken i sommerperioden, hvor Sydbanen bliver eneste togstrækning med forbindelse til Tyskland, da der skal være et omfattende skinnearbejde i Sønderjylland, som betyder spærring af banestrækningen der.

Fælles for nedrivningen af de tre lokale broer er, at man i de kommende dage vil starte med at bryde asfaltbelægning og fugtmembran op. Selve fjernelsen af broerne begynder torsdag (Kristi himmelfartsdag ) og er planlagt til at vare til og med lørdag den 31. maj. I de dage vil togtrafikken på Sydbanen være indstillet mellem Overhoved og Rødby Færge og erstattet af togbusser.

- I dagene omkring Kr. Himmelfartsferien fra den 28.5. til og med den 31.5, hvor togtrafikken er indstillet, fjerner vi selve broerne. For at nå at blive færdige med arbejdet, før det bliver hverdag igen, arbejder vi i døgndrift, og vi beklager, at der desværre vil være nogen støj i forbindelse med nedrivningen af broen. Vi benytter store maskiner, lige som der vil være forøget tung trafik i området til at skaffe materialer bort, skriver Banedanmark forud for nedrivningsprojekterne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

Annonce