cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Femern

Medie: Anholdte russere har forladt Danmark

Ifølge Fagbladet 3F har de to russiske slæbebåde med de 28 søfolk, som i sidste uge blev anholdt i Rødbyhavn, nu forladt Danmark.
16. marts 2021 kl. 06:45 Af Citathistorie

Mandag måtte to slæbebåde fra Femern-byggeriet forlade dansk farvand og rejse hjem til Rusland.

Ombord var 28 russiske søfolk, der for en uge siden blev anholdt af politiet for illegalt arbejde i Danmark.

Alle 28 mand er dermed udvist af Danmark for at forbryde sig mod reglerne i udlændingeloven. Det oplyser Hjemrejsestyrelsen, som står for opgaven, til Fagbladet 3F.

Egentlig var det planen, at de russiske arbejdere skulle være sendt ud af landet allerede i sidste uge. Men dengang drillede vejret og derfor blev udsendelsen skubbet til mandag.

De russiske slæbebåde blev eskorteret ud af dansk farvand af det danske flådefartøj Freja P521, og satte derefter kurs mod hjemstavnen i Kaliningrad.

Annonce

De russiske slæbebåde arbejdede med at bygge nye havneanlæg på Femern-forbindelsen, danmarkshistoriens største byggeprojekt til 53 milliarder danske skattekroner.

Tirsdag morgen i sidste uge slog politiet og udlændingemyndighederne til og sigtede 28 mand på skibene for at arbejde i Danmark uden arbejdstilladelser.

Sagen er markant, fordi bygherren er den danske stat i form af selskabet Femern A/S, og fordi der i aftalen bag byggeprojektet står beskrevet, at alt arbejde på den 18 kilometer lange tunnel mellem Danmark og Tyskland skal foregå under danske løn- og arbejdsvilkår.

Det fik allerede i sidste uge flere folketingspolitikere til at kræve en forklaring og transportminister Benny Engelbrecht (S) til at gå ind i sagen.

- Der skal være styr på tingene på de statslige anlægsprojekter. Det er naturligvis helt afgørende, at anlægsarbejdet med Femern Bælt-tunnelen sker på danske løn- og arbejdsvilkår, og at der ikke foregår ulovligheder, sagde han til Fagbladet 3F.

Annonce

- Jeg har bedt Femern A/S om at udarbejde en redegørelse om sagen, sagde Benny Engelbrecht.

På trods af at de 28 russere og to slæbebåde hermed er udvist af Danmark, fastholder rederiet bag, at de har overholdt lovgivningen.

I en pressemeddelelse på deres hjemmeside skriver russiske Morwenna Shipping Company LTD:
“Hverken virksomheden eller vores sejlere overtrådte de danske migrationskrav,” står der i pressemeddelelsen.

Fagbladet 3F har forsøgt at få en kommentar fra både Femern A/S samt det hollandske konsortium Fehmarn Belt Contractors, som har hyret de russiske slæbebåde og mandskab, om sagen, og hvordan firmaerne vil sikre, at lignende sager ikke gentager sig på Femern-byggeriet.

Ingen af de to firmaer er vendt tilbage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE