Annonce
Femern

Minister: Nyt myndighedscenter placeres ved Femern-byggeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) yderst til højre lancerede torsdag under et besøg ved Femern-byggeriet nyheden om etablering af et myndighedscenter ved byggeriet. De øvrige på billedet er (fra venstre) Mikkel Hemmingsen, direktør i Sund og Bælt, Rikke Jensen, direktør i Lolland Kommune og Per Bech Grønning, leder af Femern Agency. Foto: Claus Hansen

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) besøgte torsdag området, hvor Femern Bælt-forbindelsen er ved at blive etableret. I den forbindelse lancerede han nyheden om, at et nyt myndighedscenter placeres ved Femern-byggeriet.

Regeringen og Femern A/S har aftalt at oprette et lokalt myndighedscenter ved Femern-byggeriet, som skal sikre trygge og ordentlige arbejdsvilkår for danske og udenlandske arbejdstagere.

Det kunne beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) berette torsdag, da han besøgte Femern-byggeriet.

Arbejdet med at etablere den faste forbindelse over Femern Bælt er i gang, og det har løbende betydet, at stadigt flere danske og udenlandske arbejdstagere er ansat på byggepladsen i Rødbyhavn.

På baggrund af blandt andet sagen om manglende arbejdstilladelser hos 28 russiske søfolk på to slæbebåde, der var beskæftiget på Femern-byggeriet, har der været drøftelse med Femern A/S om, hvordan tilsynet med anlægsarbejdet kan styrkes og være med til at sikre et godt arbejdsmiljø.

- Konkret er det aftalt, at der etableres et lokalt myndighedscenter tæt på Femern-byggeriet. Det nye myndighedscenter skal være med til at sikre trygge arbejdsvilkår og ordentlige forhold for de ansatte på byggeriet, og at anlægsarbejdet foregår inden for lovgivningens rammer, lyder det fra ministeren.

- Som beskæftigelsesminister har jeg selvfølgelig et skarpt fokus på retfærdige og trygge arbejdsvilkår. Derfor er jeg meget glad for, at der nu etableres et lokalt myndighedscenter ved Femern-byggeriet i Rødbyhavn, hvor blandt andre arbejdstilsynet, søfartsstyrelsen, politiet, skat og andre relevante myndigheder vil have mulighed for at sikre trygge arbejdsforhold for arbejderne på byggeriet. Derudover er jeg stolt over at være med til at sætte et nødvendigt fokus på arbejdsmiljøet på større infrastrukturprojekter, hvor mange både danske og udenlandske er beskæftiget, siger Peter Hummelgaard.

. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
  • Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) yderst til højre lancerede torsdag under et besøg ved Femern-byggeriet nyheden om etablering af et myndighedscenter ved byggeriet. De øvrige på billedet er (fra venstre) Mikkel Hemmingsen, direktør i Sund og Bælt, Rikke Jensen, direktør i Lolland Kommune og Per Bech Grønning, leder af Femern Agency. Foto: Claus Hansen
  • . Foto: Claus Hansen
  • . Foto: Claus Hansen
  • . Foto: Claus Hansen
  • . Foto: Claus Hansen
  • . Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget