cookie-og-privatlivspolitik
De store jordarbejder på Femern-projektet er i gang. Og Nørre Alslev-firmaet og Jan Sørensen er i forreste række.
De store jordarbejder på Femern-projektet er i gang. Og Nørre Alslev-firmaet og Jan Sørensen er i forreste række.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Nørre Alslev-firma åbner Femern-kontor

- Hvis man vil være med til rigtigt, rigtigt store jordarbejder, så er det her, det sner, siger direktør.
18. august 2021 kl. 08:15 Af Hans Gandrup

NØRRE ALSLEV Efter årtiers debat og udsættelser er det gigantiske Femern-projekt for alvor skudt i gang.

MSE Entreprise A/S, med adresse på Alstrup Strandvej, er i den grad aktiv her i startfasen, hvor de store jordarbejder ommøblerer den sydlollandske kyst.

Det har også betydet, at den nordfalsterske virksomhed nu har etableret en sydlollandsk "filial" med adresse på Færgestationsvej i Rødbyhavn.

DSB Gods har tidligere været i lokalerne, som senest rummede speditionsfirmaet Blue Water, der har opgivet sin kontor-tilstedeværelse nær Femern-projektet igen.

Men MSE A/S er altså i den grad til stede.

Annonce

I det nye kontor har cirka 10 medarbejdere - administration og byggepladsledere - til huse.


250 nye folk

Men ude i maskinerne har MSE omkring 250 ansatte i gang.

- Det er store tal. Men Femern er på sin vis en uafhængig operation. Vi har stadig "det gamle" MSE med cirka 75 ansatte. På Femern er det mandskabsudlejning. Vi har også lejet langt størstedelen af materiellet - cirka 40 maskiner. Kun fire er vores egne, forklarer Jan Sørensen, direktør i MSE Entreprise A/S.

- Men uanset konstruktionen, så er der altså fuldt tryk på. Og det vil der formentlig være år frem. Det har selvfølgelig været en udfordring at få ansat så mange nye folk til at føre maskinerne. Men det er lykkedes, tilføjer han.


Spændende

Jan Sørensen anslår, at cirka halvdelen af de 250 er folk her fra landsdelen. Af resten er 30-40 udlændinge, mens de resterende er folk fra andre steder i Danmark.

Annonce

- Vi har kunnet få folk, fordi vilkårene på projektet måske er en anelse bedre end mange andre steder. Men jeg tror ikke, at det er den vigtigste faktor. Det har i høj grad noget at gøre med, at Femern-projektet er så kæmpestort, at det er noget, man simpelthen gerne vil være en del af. Det er spændende - og hvis man i øvrigt vil være med til rigtigt, rigtigt store jordarbejder, så er det her, det sner, fastslår Jan Sørensen.

Læs også artiklen: "Hvor bliver de andre af?" hvor Jan Sørensen efterlyser lokale virksomheder - især servicefirmaer - ved femernbyggeriet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

Annonce

ANNONCE