cookie-og-privatlivspolitik
Det er i området til venstre, syd for gården Strandholm, der er afsat plads til den kommende tunnelby, og hvor der i første omgang skal etableres 20 boliger til projektets "fortropper".
Det er i området til venstre, syd for gården Strandholm, der er afsat plads til den kommende tunnelby, og hvor der i første omgang skal etableres 20 boliger til projektets "fortropper".
Foto: Jan Knudsen

Femern

Nu starter byggeriet af den kommende tunnelby

Femern A/S søger nogen, der vil etablere de første 20 boliger i den kommende arbejderby øst for Rødbyhavn.
08. maj 2019 kl. 14:30 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Hvem vil mon stå for etableringen af de første 20 af de midlertidige boliger til dem, der skal stå for byggeriet af Femern Bælt-tunnelen?

Det spørger Femern A/S i form af et udbud, hvor der søges nogen til at levere "beboelsesfaciliteter bestående af flytbare præfabrikerede moduler, der er opdelt i 2 adskilte enheder: en enhed med 12 rum og en enhed med 8 rum". En opgave, der er estimeret til at koste 4,75 millioner kroner.

Det er starten på den tunnelby, der i de kommende måneder vil vokse op øst for Rødbyhavn og syd for gården Strandholm, og som skal huse de mange medarbejdere ved de kommende års tunnelbyggeri.

- Vi bygger nu boliger til entreprenørernes fortropper, så de kan komme i gang med arbejdet på byggepladsen. Efterhånden, som flere og flere tunnelarbejdere rykker ind på byggepladsen, vil entreprenørerne stå for at opføre boliger til deres medarbejdere, hedder det fra Henrik Christensen, teknisk direktør i Femern A/S.

Med de 20 boliger får bygherren lejlighed til at sætte standarden: "Boligerne skal indrettes og drives sådan, at de bidrager til medarbejdernes sundhed, arbejdssikkerhed, arbejdseffektivitet og sociale miljø. Der er konkrete krav til eksempelvis boligerne størrelse og til indeklimaet, herunder temperatur og støj døgnet rundt, så tunnelarbejderne kan få en uforstyrret søvn - også efter natarbejde", hedder det fra Femern A/S.

Oprindeligt var der tale om en camp til op mod 3.000 arbejdere, men siden er byggetiden for tunnelen forlænget med et par år.

Kontrakten på etableringen af de 20 midlertidige boliger ventes indgået i løbet af juni.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

Annonce