Annonce
Femern

Ny lov gælder Femern-ansattes boliger

Hvis arbejderne på byggeriet af den kommende Femern-tunnel har fået stillet deres bolig til rådighed af arbejdsgiveren, vil der inden længe blive stillet en række krav til boligerne. Foto: Claus Hansen

En ny lov, der er stadfæstet i Folketinget, stiller krav om coronasikring af boligen, når arbejdsgivere stiller boliger til rådighed for ansatte.

FEMERN På statsministerens bord ligger i øjeblikket en ny coronalov til underskrivelse, der vil stille en række krav til Femern-tunnelarbejdernes boliger, hvis de er blevet stillet til rådighed af deres arbejdsgiver.

Loven går under navnet "Lov om forebyggelse af smitte med covid-19, når arbejdsgivere stiller bolig til rådighed for ansatte" og var i sidste uge til anden- og tredjebehandling i Folketinget, hvor den begge gange blev vedtaget uden den store dramatik.

Den nye lov blev godkendt af et flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative Folkeparti, Alternativet samt Susanne Zimmer og Uffe Elbæk. Imod var kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige.

Under den nye lov skal boliger, der er blevet stillet til rådighed af en arbejdsgiver, overholde en række krav til forebyggelse af smittespredning. Under loven skal hver enkelt beboer have egen seng og mulighed for egen opbevaring af personlige ejendele. Selve boligen skal være indrettet, så den enkelte beboer har mindst fire kvadratmeters plads under ophold i fælles beboelses- og opholdsrum. Derudover skal der være toilet-, bade-, spise- og køkkenfaciliteter til rådighed for beboeren, og boligen skal være indrettet sådan, at der er sikret gode hygiejniske forhold med mulighed for hyppig, effektiv rengøring og personlig hygiejne. Der skal være adgang til håndvask med sæbe i køkken og ved toiletter, og i fælles beboelses- og opholdsrum skal der være adgang til håndsprit.

Derudover skal man i arbejdernes boliger skilte med det maksimale antal personer per rum og have synlig oversigt med instruks i rengøring og hygiejneregler samt de velkendte stregmarkeringer til afstand.

Under behandlingen i Folketingets Boligudvalg lagde partierne Venstre og Radikale Venstre blandt andet vægt på vigtigheden af, at der er tale om en lov med en klar udløbsdato med udgangen af juni i år. I Venstre bemærkede man også, at arbejdsgiverne skal sikres, at de reelt har 14 dage til at få lovændringerne implementeret.

Hos Femern A/S har man ikke ønsket at kommentere den nye lov, før den er blevet endeligt vedtaget.

Grafikken her stammer fra et af de projekter, der på forhånd er lavet for at vise, hvordan Tunnelby, der er et af Femern A/S' projekter for boliger til tunnelansatte, kan se ud. Foto: Grafik: Privat/arkiv

Loven kort

Den nye lov om forebyggelse af smitte med covid-19, når arbejdsgivere stiller bolig til rådighed for ansatte, omfatter 15 paragraffer.
Når en arbejdsgiver har to eller flere medarbejdere under samme tag, stiller loven en række krav om blandt andet toilet- og badefaciliteter samt spise- og køkkenfaciliteter, der skal være til rådighed for beboerne. Derudover skal der være mulighed for at holde mindst en meters fysisk afstand mellem beboerne på alle tidspunkter, samt den enkelte beboer skal have mindst fire kvadratmeter til rådighed ved ophold sammen i fælles beboelses- og opholdsrum. Endvidere gælder også en række krav om skiltning og gode hygiejneforhold.
Med loven i hånden har både Arbejdstilsynet og kommunen, hvori boligen befinder sig, mulighed for at føre tilsyn i de pågældende boliger for at sikre sig, at kravene i loven bliver overholdt.
Den nye lov bliver ifølge paragraf 15 i loven ophævet igen 1. juli i år.

  • Hvis arbejderne på byggeriet af den kommende Femern-tunnel har fået stillet deres bolig til rådighed af arbejdsgiveren, vil der inden længe blive stillet en række krav til boligerne. Foto: Claus Hansen
  • Grafikken her stammer fra et af de projekter, der på forhånd er lavet for at vise, hvordan Tunnelby, der er et af Femern A/S' projekter for boliger til tunnelansatte, kan se ud. Foto: Grafik: Privat/arkiv
Annonce
Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t