cookie-og-privatlivspolitik
Hvis arbejderne på byggeriet af den kommende Femern-tunnel har fået stillet deres bolig til rådighed af arbejdsgiveren, vil der inden længe blive stillet en række krav til boligerne.

2

Billeder

Hvis arbejderne på byggeriet af den kommende Femern-tunnel har fået stillet deres bolig til rådighed af arbejdsgiveren, vil der inden længe blive stillet en række krav til boligerne.
Foto: Claus Hansen

Femern

Ny lov gælder Femern-ansattes boliger

En ny lov, der er stadfæstet i Folketinget, stiller krav om coronasikring af boligen, når arbejdsgivere stiller boliger til rådighed for ansatte.
10. februar 2021 kl. 19:59 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce
FAKTA
Den nye lov om forebyggelse af smitte med covid-19, når arbejdsgivere stiller bolig til rådighed for ansatte, omfatter 15 paragraffer.
Når en arbejdsgiver har to eller flere medarbejdere under samme tag, stiller loven en række krav om blandt andet toilet- og badefaciliteter samt spise- og køkkenfaciliteter, der skal være til rådighed for beboerne. Derudover skal der være mulighed for at holde mindst en meters fysisk afstand mellem beboerne på alle tidspunkter, samt den enkelte beboer skal have mindst fire kvadratmeter til rådighed ved ophold sammen i fælles beboelses- og opholdsrum. Endvidere gælder også en række krav om skiltning og gode hygiejneforhold.
Med loven i hånden har både Arbejdstilsynet og kommunen, hvori boligen befinder sig, mulighed for at føre tilsyn i de pågældende boliger for at sikre sig, at kravene i loven bliver overholdt.
Den nye lov bliver ifølge paragraf 15 i loven ophævet igen 1. juli i år.

FEMERN På statsministerens bord ligger i øjeblikket en ny coronalov til underskrivelse, der vil stille en række krav til Femern-tunnelarbejdernes boliger, hvis de er blevet stillet til rådighed af deres arbejdsgiver.

Loven går under navnet "Lov om forebyggelse af smitte med covid-19, når arbejdsgivere stiller bolig til rådighed for ansatte" og var i sidste uge til anden- og tredjebehandling i Folketinget, hvor den begge gange blev vedtaget uden den store dramatik.

Den nye lov blev godkendt af et flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative Folkeparti, Alternativet samt Susanne Zimmer og Uffe Elbæk. Imod var kun Liberal Alliance og Nye Borgerlige.

Under den nye lov skal boliger, der er blevet stillet til rådighed af en arbejdsgiver, overholde en række krav til forebyggelse af smittespredning. Under loven skal hver enkelt beboer have egen seng og mulighed for egen opbevaring af personlige ejendele. Selve boligen skal være indrettet, så den enkelte beboer har mindst fire kvadratmeters plads under ophold i fælles beboelses- og opholdsrum. Derudover skal der være toilet-, bade-, spise- og køkkenfaciliteter til rådighed for beboeren, og boligen skal være indrettet sådan, at der er sikret gode hygiejniske forhold med mulighed for hyppig, effektiv rengøring og personlig hygiejne. Der skal være adgang til håndvask med sæbe i køkken og ved toiletter, og i fælles beboelses- og opholdsrum skal der være adgang til håndsprit.

Derudover skal man i arbejdernes boliger skilte med det maksimale antal personer per rum og have synlig oversigt med instruks i rengøring og hygiejneregler samt de velkendte stregmarkeringer til afstand.

Annonce

Under behandlingen i Folketingets Boligudvalg lagde partierne Venstre og Radikale Venstre blandt andet vægt på vigtigheden af, at der er tale om en lov med en klar udløbsdato med udgangen af juni i år. I Venstre bemærkede man også, at arbejdsgiverne skal sikres, at de reelt har 14 dage til at få lovændringerne implementeret.

Hos Femern A/S har man ikke ønsket at kommentere den nye lov, før den er blevet endeligt vedtaget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE