cookie-og-privatlivspolitik
Ministrene fik en rundvisning i det nye myndighedscenter af Sigurd Nissen-Petersen, CSR-direktør i Femern A/S (i gul jakke). Til venstre er det direktør i Femern A/S Henrik Vincentsen.

3

Billeder

Ministrene fik en rundvisning i det nye myndighedscenter af Sigurd Nissen-Petersen, CSR-direktør i Femern A/S (i gul jakke). Til venstre er det direktør i Femern A/S Henrik Vincentsen.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Nyt myndighedscenter indviet

To ministre og borgmesteren klippede den røde snor til nyt myndighedscenter ved Femern-byggeriet.
09. november 2021 kl. 20:50 Af Denny Michael Jakobsen

RØDBYHAVN Der var trængsel ved den røde snor, da det nye myndighedscenter på Strandholmgård i Rødbyhavn mandag skulle indvies.

Transportminister Benny Engelbrecht (S), udlændinge- og integrationsminister og fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye (S) og Lolland-borgmester Holger Schou Rasmussen (S) klippede simultant snoren over til myndighedscentret, som ligger kun et stenkast eller to fra tunnelbyen og de faglige organisationers hovedsæde i Rødbyhavn.

Det nye myndighedscenter skal sikre trygge løn- og arbejdsvilkår og ordentlige forhold for de ansatte på byggeriet af den faste forbindelse over Femern Bælt, og at anlægsarbejdet foregår inden for lovgivningens rammer.

- Vi skal sikre, at der er et ordentligt arbejdsmiljø, at der ikke sker social dumping, og at der kun er adgang til byggepladsen for de personer, der har de nødvendige tilladelser og godkendelser. Derfor er det helt afgørende, at der kan føres et ordentligt tilsyn med anlægsarbejderne, sagde Benny Engelbrecht ved indvielsen og fortsatte:

- Vi ved alle, hvor stor en opgave det bliver med så stort et projekt. Op til 3.000 mennesker bliver direkte beskæftiget på anlægsprojektet og et tilsvarende antal hos en lang række underleverandører. Det er mange mennesker at holde styr på. Og arbejdet foregår ikke kun på den fysiske byggeplads, det foregår også til søs.

Annonce

Sag om søfolk skræmmer

Benny Engelbrecht afslørede, at en sag fra marts med manglende arbejdstilladelser hos 28 russiske søfolk på to slæbebåde, der var beskæftiget på Femern-byggeriet, er den direkte årsag til, at der nu er kommet et myndighedscenter.

Efter den sag tilbød Femern A/S at etablere et myndighedscenter, og det har de relevante ministre på området nikket ja tak til.

Myndighedscentret kommer til at bestå af repræsentation af fem myndigheder: Arbejdstilsynet, Søfartsstyrelsen, politiet, Skattestyrelsen og Siri, som er Styrelsen for International Rekruttering og Integration under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Femern-byggeriet også kræver, der kan blive rekrutteret arbejdskraft uden for landets grænser. Derfor er der brug for rådgivning om, hvornår det er nødvendigt at søge om opholds- og arbejdstilladelse. Nogle borgere uden for Europa er undtaget krav om arbejdstilladelse. Det gælder for eksempel for besætningsmedlemmer på udenlandske skibe i international trafik, som kun kortvarigt sejler ind i dansk farvand for at laste eller losse. Allerede her er det tydeligt for enhver, at de her regler hurtigt bliver meget komplicerede. Det bekræfter kun, hvor vigtigt det er, at også udlændingemyndighederne er en del af det nye myndighedscenter, forklarer Mattias Tesfaye.

Strandholmgård har tidligere været brugt til kontorbygning for Femern A/S, inden virksomheden overtog Danhotel i Rødbyhavn og gjorde det til bygherrecenter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE