cookie-og-privatlivspolitik
Sidste gang, der blev afholdt Femernbelt Days, var i 2018, hvor konferencen fandt sted i Malmø. Sidste år blev konferencen skubbet til 31. maj i år grundet corona.
Sidste gang, der blev afholdt Femernbelt Days, var i 2018, hvor konferencen fandt sted i Malmø. Sidste år blev konferencen skubbet til 31. maj i år grundet corona.
Foto: Olaf Malzahn/arkiv

Femern

Region vil have lokale Fehmarnbelt Days

Stor Femern Bælt-konference bør placeres ved tunnelbyggeplads, mener Region Sjælland.
20. april 2021 kl. 08:53 Af Peter Levinsen Hansen

FEMERN I 2018 var stedet Malmø, 31. maj i år er det Weissenhäuser Strand i Nordtyskland, og i 2023 skal den placeres lokalt tæt på byggepladsen til Femern-tunnellen. Siden 2012 har tyske, svenske og danske politikere, forretningsfolk, NGO'ere, forskere og embedsmænd fra hele Femern Bælt-regionen mødtes hvert andet år med den kommende forbindelse på dagsordenen til konferencen Fehmarnbelt Days.

Udvalget for Femern Bælt, Greater Copenhagen og internationalt samarbejde i Region Sjælland stemte på deres seneste møde for, at Region Sjælland skal være vært i 2023 for Fehmarnbelt Days. Og her er det er oplagt, at Lolland Kommune inviteres til at være medvært på Fehmarnbelt Days, og at arrangementet placeres tæt på byggepladsen, skriver regionen i udvalgets dagsorden. Dette vil blandt andet give muligheder for at lave sideevents på byggepladsen sammen med Femern A/S.

Da der skal afsættes to millioner kroner i regionens budget til værtskabet, skal sagen på et kommende møde i regionens forretningsudvalg.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE