cookie-og-privatlivspolitik
Regionsrådsformand Heino Knudsen.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Femern

Regionsformand: En milepæl for alle i Region Sjælland

Tirsdagens beslutning om at sætte gang i de første byggeaktiviteter omkring Femern Bælt-forbindelsen vækker stor glæde hos regionsrådsformand Heino Knudsen.
27. marts 2019 kl. 06:47 Af Jakob Poulsen

Annonce

- Det er en milepæl for den faste Femern Bælt-forbindelse og for alle, der bor i Region Sjælland. Det er svært at udtrykke, hvor glad jeg er for nyheden om de fremrykkede investeringer i en sådan skala.

- Nu er det så op til os, der bor i Region Sjælland, at sørge for, at vi får skabt masser af udvikling og vækst i forbindelse med byggeriet, og når tunnellen er færdig.

Sådan lyder reaktionen fra regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse, efter at den danske forligskreds bag den ventede kommende tunnelforbindelse i går tirsdag besluttede, at de første store anlægsarbejder på kæmpeprojektet skal sættes i gang til efteråret, hvor arbejdshavn og tunnel-elementfabrikken skal bygges øst for Rødbyhavn.

- Vi har kæmpet for forbindelsen længe, og vi har en tro på, at den vil løfte hele geografien. Men vi ved også godt, at udvikling og vækst ikke kommer af sig selv. Derfor har vi sammen med blandt andre Lolland, Guldborgsund og Vordingborg kommuner etableret et "Femern-partnerskab".

- Det skal sikre, at vi får igangsat nødvendige aktiviteter og at det sker koordineret - for eksempel i forhold til at sikre, at der er kvalificerede medarbejdere til byggeriet, siger Heino Knudsen.

Hvis alt går efter planen, ventes det, at den faste forbindelse kan stå færdig i 2028 eller 2029.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Dansk Folkeparti synker stadig. 22. januar 2020 kl. 05.18

AF: FREDDI HANSEN

Varmeforsyning i spredt bebyggelse 20. januar 2020 kl. 15.29

AF: JOHN WENNERWALD

Au pair-ordningen til eftersyn 19. januar 2020 kl. 22.57

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's svanesang. 19. januar 2020 kl. 13.30

Annonce