cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Illustration: Arkitektfirmaet Hasløv & Kjærsgaar

Femern

Rift om overskudsjord fra Femern-byggeri

Femern A/S har ikke overvejet, om overskudsjord fra Femernbyggeri kan bruges til kunstig ø ved Falster. Jorden gives heller ikke til sikring af Lollands dige.
30. august 2013 kl. 13:47 Af John Karlsen (jk@folketidende.dk)

Annonce

“Marieø” ud for Marielyst. Eller ovenpå det sydlollandske dige: Flere ville have fat i Femerns overskudsjord.

Borgermødet om VVM-redegørelsen for Femern Bælt-projektet torsdag på Lalandia afslørede, at der stadig er rift om den jord, der skal graves op af bæltet for at give plads til tunnelelementerne.

I VVM-redegørelsen er det forudsat, at de enorme mængder overskudsjord placeres ud for den sydlollandske kyst - og lidt på øen Fehmarn.

- Jeg forstår ikke hvorfor Femern A/S har valgt at se bort fra henvendelsen fra Guldborgsund Kommune, sagde Jens Hein Bonde fra Marielyst, og henviste til ideen om en kunstig ø “Marieø” ud for Falsters østkyst.

Claus Dynesen, Femern A/S erkendte, at man ikke havde foretaget nogen detaljeret vurdering af projektet på baggrund af Guldborgsunds henvendelse. Den overordnede vurdering var, at det ville kræve nye miljøundersøgelser i et helt nyt marin-område, og føje en yderligere teknisk kompleksitet til projektet.

Også fra Lolland var der bud efter at bruge bundmaterialet til andet end landet foran den nuværende kyst.

- Vi er dem, der tror, at havstigningen kan gøre kål på vores herligheder bag diget. Kunne Femern A/S ikke forære jorden lagt på det 63 kilometer lange dige, spurgte Ole Westerholt, Rødby.

- Vi har set på det, lød det fra Claus Dynesen. - Men vi er sat i verden for at lave en fast forbindelse. Ikke for at lave kystsikring på Lolland.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 18. juni 2019 kl. 08.09

AF: JOHN WENNERWALD

Ulovlighed efterfølges 16. juni 2019 kl. 21.49

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

Annonce