cookie-og-privatlivspolitik
Politi i stort tal mødte op på havnen, da aktionen fandt sted i slutningen af februar.
Politi i stort tal mødte op på havnen, da aktionen fandt sted i slutningen af februar.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Femern

Russiske sømænd skal i retten

Der er udfærdiget anklageskrifter og sat tid af i retten til 28 russiske sømand, som er anklaget for at have udført arbejde i Danmark uden fornøden tilladelse.
18. juni 2021 kl. 14:30 Af Margit Olsen

FEMERN Tilbage i marts blev 28 russiske sømænd, der arbejdede på to slæbebåde tilknyttet Femern-byggeriet, anholdt og sigtet for ikke at have de nødvendige tilladelser til at arbejde i Danmark.

Alle nægtede de sig skyldige, men efterfølgende blev alle 28 udvist af Danmark.

Tirsdag i næste uge stilles de for Retten i Nykøbing anklaget for manglende arbejds- og opholdstilladelse. Hvis de dukker op til retsmøderne.

Der er kun afsat 10 minutter per mand i Retten i Nykøbing. Og måske har sømændene ikke kendskab til, at de skal møde i retten.

Da Folketidende for nylig søgte aktindsigt i anklageskrifterne hos anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, var svaret, at anklageskrifterne ikke kunne leveres, da de ikke var forkyndt for de anklagede. Det er en fast regel, at der ikke kan ansøges om aktindsigt i anklageskrifter, hvis ikke anklagede selv har modtaget anklageskriftet.

Annonce

Til TV2 Øst siger senioranklager Rune Torfinn Jensen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at anklagemyndigheden går efter bødestraf i sagerne:

- Der er tale om mindre bødetakster, som ligger på mellem 3.000 og 4.500 kroner. Det afhænger af, om de både har manglet opholds- og arbejdstilladelse, og hvor længe de har arbejdet uden tilladelse, siger Rune Jensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

Annonce

ANNONCE