cookie-og-privatlivspolitik
Mens Scandlines' færger her en stormfuld mandag kæmper sig over Femern Bælt, går rederiet til tysk forvaltningsdomstol for at kæmpe for "fair" konkurrencevilkår, når Femern Bælt-tunnelen står klar.
Mens Scandlines' færger her en stormfuld mandag kæmper sig over Femern Bælt, går rederiet til tysk forvaltningsdomstol for at kæmpe for "fair" konkurrencevilkår, når Femern Bælt-tunnelen står klar.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Scandlines går til domstol for at sikre "fair" tilkørsel

Syv klager over godkendelsen af ny landevej til Femern Bælt-tunnelen behandles ved tysk forvaltningsdomstol
19. februar 2020 kl. 06:31 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Samtidig med at Forbundsforvaltningsdomstolen i Leipzig forbereder behandlingen af otte klager over den tyske godkendelse af Femern Bælt-tunnelen, har Overforvaltningsdomstolen i Slesvig taget fat på behandlingen af de syv klager, der er indgivet mod udbygningen af den firesporede landevej fra Heiligenhafen til den kommende tunnel.

Blandt dem der har klaget over den godkendte anlægsplan, er rederiet Scandlines:

- Vi vil meget gerne have en fair tilkørsel, så kunden frit kan vælge mellem tunnel og færge, hedder det fra pressechef Anette Ustrup Svendsen.

- Vi forudser problemer, når en koncentreret klump af biler kommer fra færgen. Især lastvognschaufførerne kan ikke lide for mange rundkørsler og lyskryds, hedder det fra Anette Ustrup Svendsen.

Hun henviser til, at et lyskryds med den godkendte løsning skal regulere trafikken over Femern, når broen ved afkørslen til Burg rives ned for at blive erstattet af en ny. Det forventes at vare ni måneder.

Også Stadt Fehmarn har klaget over denne løsning: Tilbage i 2017 var det lykkedes at forhandle sig frem til en løsning med en erstatningsbro, men den er taget af bordet igen.

Foreløbig har Stadt Fehmern været ved retten for at fremføre sin klage, mens blandt andre Scandlines venter på at blive indkaldt senere.

Først når domstolen har truffet en afgørelse, kan vejarbejdet sættes i gang.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce