cookie-og-privatlivspolitik
Transportminister Benny Engelbrecht indviede torsdag tunnelbyen, FLC-Village, der på nuværende tidspunkt har 27 beboere.
Transportminister Benny Engelbrecht indviede torsdag tunnelbyen, FLC-Village, der på nuværende tidspunkt har 27 beboere.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Transportminister indviede tunnelby

Transportminister Benny Engelbrecht udelukker ikke, at både tunnelelementfabrik og FLC-village kan blive permanent.
03. september 2021 kl. 15:45 Af Jesper Bøgh

FAKTA
Om værelserne i tunnelbyen FLC-Village:

Enkeltværelser på minimum 8,8 kvadratmeter inklusiv eget bad og toilet
Møbleret med seng og linned
Køleskab, klædeskab, skrivebord og stol
Trådløst internet
Støj- og lysdæmpning
Oplukkeligt vindue
Fast rengøring af enkeltværelserne og daglig rengøring i fælles områder
Fælles områder vil indeholde fitness, spillerum, barbershop, minimarked, kantiner med køkken

Om tunnelbyen FLC-Village:

Samlet areal: 30.000 kvadratmeter.
I den forgangne weekend flyttede de første 27 medarbejdere ind
32 værelser pr. bygning - 16 på hver etage
Der bliver fire bygninger pr. zone med i alt cirka 10 zoner
Pt. er 128 værelser klar til brug
Ultimo 2021 vil 384 værelser være klar til brug
Ultimo 2022 vil 768 værelse være klar til brug
I løbet af 2024 vil 1.344 værelser være klar til brug

Endnu en blandt mange milepæle ved byggeriet af den faste Femern Bælt-forbindelse blev markeret torsdag.

Tunnelbyen FLC-Village, hvor mange af arbejderne på den kommende tunnelelementfabrik skal bo, blev indviet af transportminister Benny Engelbrecht (S).

- Det er ikke hver dag, at en minister indvier en hel by, men det gør jeg altså i dag, og det har jeg set frem til. Det er 30 års planer, der nu er ved at blive til virkelighed ved dette fantastisk store infrastrukturprojekt, lød det blandt andet fra ministeren, inden han erklærede byen for åben.

Han glædede sig over, at der i opførelsen af byen er tænkt meget i sikkerhed og gode forhold at bo under for fabriksarbejderne.

- Vi har stillet høje krav til lige netop det, og det er fantastisk at konstatere det meget høje niveau, man har sikret her. Jeg er sikker på, at de, der kommer til at bo her, bliver glade for det, konstaterede Benny Engelbrecht, der derpå erklærede FLC-Village for åben.

Annonce

Mange repræsentanter

Med ved indvielsen var blandt andre transportordførerne Kristian Pihl Lorentzen (V) og Hans Kristian Skibby (DF) samt repræsentanter fra Transportministeriet, Lolland Kommune, Femern A/S og Femern Link Contractors, FLC.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) ønskede tillykke med FLC-Village.

- Det er imponerende, så hurtigt FLC-Village er skudt op af jorden. Det er endnu en milepæl ved et byggeri, der næsten ikke er gået rigtigt i gang endnu, lød det fra borgmesteren, der samtidig bød de kommende beboere og dermed nye borgere i kommunen velkommen.

- Jeg er også meget glad for, at det er lykkedes Femern A/S at få indarbejdet sociale klausuler omkring FLC-Village. Det er for Lolland Kommune vigtigt, at medarbejderne på projektet har ordentlige forhold, så det vil vi følge tæt og holde et vågent øje med, slog Holger Schou Rasmussen fast.

Han pegede også en forventning om, at Femern-projektet vil tiltrække arbejdskraft, øget bosætning, transport og eksport.

Annonce

- Der er også stor grund til at takke forligskredsen bag Femern Bælt-forbindelsen for, at man har besluttet, at tunnelelementfabrikken bliver permanent, lød det blandt andet fra borgmester Holger Schou Rasmussen, der også takkede samtlige aktører for godt samarbejde siden statstraktaten mellem Danmark og Tyskland om den faste forbindelse over Femern Bælt blev underskrevet i 2008.


Cirka halvvejs

Det er entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors, FLC, der er i fuld gang med at etablere tunnelelementfabrikken og FLC-Village.

Derfor gav FLCs bestyrelsesformand Sébastien Bliaut også udtryk for stolthed over, at Transportminister Benny Engelbrecht indviede FLC-Village.

- Vi har været tilknyttet projektet siden 2014, og der har været forsinkelser. Men jeg vil gerne takke for, at I havde is i maven og tog den rigtige beslutning dengang. Med den endelige tyske myndighedsgodkendelse i november 2020 er vi for alvor i gang, sagde Sébastien Bliaut og tilføjede:

- Vi er i dag cirka halvvejs. Vi har brugt nogle år på forberedelser, og vi skal være færdige med tunnelen om otte år. Vi er kommet ind i en udfordrende og spændende fase af byggeriet, slog FLC-formanden fast.

Annonce

Han forsikrede, at FLC vil sikre de nødvendige arbejdsforhold for arbejderne, og konsortiet også tager ansvar for at uddanne lærlinge.

- Og så vil jeg gerne rette en særlig tak til lokalbefolkningen, der har taget godt imod os. Vi håber, at I fortsat vil synes godt om, at vi er her otte år mere, sagde Sébastien Bliaut.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE