cookie-og-privatlivspolitik
Forleden kiggede en nisse forbi byggepladsen.
Foto: Femern A/S

Femern

Tunnel-byggeri fortsætter

Ikke alle tunnelarbejdere tager på juleferie
23. december 2021 kl. 20:00 Af Margit Olsen

RØDBYHAVN En lille nisse havde forleden sneget sig ind på byggepladsen ved den kommende Femern-forbindelse i Rødbyhavn. Men ellers er det ikke nisser og julehyggerier, der præger den enorme byggeplads ved Rødbyhavn.

De mange hollandske arbejdere på pladsen holder ikke jul helt på samme måde, som vi gør her i landet, hvor vi foruden fejringen af juleaften også deltager i traditionelle julefrokoster hen over juledagene.

- De hollandske arbejdere udgør i øjeblikket cirka halvdelen af vores arbejdsstyrke på pladsen. Og for hollændere er 5. og 6. december meget vigtigere end juleaften og juleaftensdag, siger pressechefen hos Femern A/S, Jens Villemoes.

- Den hollandske sankt Nikolaus-festdag er 6. december, og hollændere giver typisk hinanden gaver den 5. december. Derfor er juleaftensdag og juledag for de fleste blot endnu en arbejdsdag, siger Jens Villemoes.

- Vores danske arbejdere er til gengæld stort set alle taget hjem for at fejre julen, så julefreden vil på nogle områder sænke sig over byggepladsen i de kommende dage, siger pressechefen.

Annonce

Aflyste julefest

Der var planlagt en større julefest for alle beboerne i tunnelbyen ved byggepladsen i mandags. Men grundet corona-restriktionerne måtte entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors, FLC, aflyse den og andre arrangementer.

- Det er selvfølgelig brandærgerligt, men covid-19-restriktionerne rammer også byggeriet, siger Jens Villemoes.

Han fortæller, at der er planer om at tage revanche med et stort socialt arrangement, så snart omstændighederne tillader det.


Nyt år med nye projekter

I starten af det nye år begynder arbejdet med nedkørslerne til tunnelen på både dansk og tysk side.


Besøgscenter er lukket

Femern A/S' besøgscenter i Rødbyhavn, som er indrettet i det tidligere Danhotel, har - siden det åbnede i april - haft ikke mindre end 22.500 gæster. Her og nu er besøgscenteret dog lukket. Dørene blev lukket i søndags grundet nye coronarestriktioner. Udstillingen åbner igen mandag 17. januar.

Annonce

I mellemtiden bruger Femern A/S tiden på at opdatere udstillingen.

Ifølge Femern A/S er der blevet sat en ny "Hall of Fame" op med alle de firmaer, der er med til at bygge forbindelsen. Der arbejdes også med en ny grafik om selve tunneludgravningen, ligesom der arbejdes på formidlingen ved udearealerne.

Den lille legeplads ved siden af besøgscenteret er ikke lukket.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE