cookie-og-privatlivspolitik
Carsten Johannessen har nu gang i den store suppegryde: Hans nuværende gæster er mere til suppe og salat end stegt flæsk og persillesovs og tarteletter.

2

Billeder

Carsten Johannessen har nu gang i den store suppegryde: Hans nuværende gæster er mere til suppe og salat end stegt flæsk og persillesovs og tarteletter.
Foto: Jan Knudsen

Femern

Tunnelfolk i alle værelser

Der er ikke så stor efterspørgsel på de klassiske danske hvide kogte kartofler - men derimod på masser af suppe.




01. december 2020 kl. 17:45 Af John Karlsen

Annonce

SÆDINGE - Jeg har ikke haft en fridag siden 14. juli.

Det siger Carsten Johannessen, der driver Hotel E4 ved Sædinge sammen med sin kone Susanne.

Den travle hotelejer ser glad ud, samtidig med at han fortæller om sine syv dages arbejde om ugen: Hotellet er fuldt booket af Fehmarn Belt Contractors, og alle 33 værelser besat af dem, der laver moler og graver ud til arbejdshavn til den kommende Femern Bælt-forbindelse.

- Vi trives med det, siger Carsten Johannessen om arbejdet med det internationale publikum: Her er blandt andet bulgarere, lettere, skotter og folk fra Wales.

Gravefolkene arbejder på skift, så der er hele tiden nogle, der sover. Og så er der andre, der skal have mad - morgenmad, frokost eller aftensmad. Eller en madboks med på arbejde.

- Vi har etableret et anretterkøkken, så de hele tiden kan tage det fra køleskabet, de gerne vil have.

Med til investeringene til tunnelbyggerne er også et motionsrum - sådan ét kræver arbejdsgiveren, der er adgang til. Desuden er også internetforbindelserne inde på hotellet opgraderet, så der kan streames film, og så der kan skypes med dem derhjemme.

Normalt ville Hotel E4 nu have aktuelle tilbud om tarteletspisning og gang i selskaberne. Men det går slet ikke i øjeblikket på grund af corona-restriktionerne.

- Og dem, vi har boende nu, er ikke meget til tarteletter, siger Carsten Johannessen.

I stedet er det suppefolk, og det har givet hotellets chefkok - det er også Carsten, lejlighed til at forsøge sig med blandt andet bønnesuppe. Og så står kogte katofler lavere i kurs end dem, der har været i fritøsen eller på panden.

Aftalen med FBC løber foreløbig til ind i januar, men Carsten Johannessen er ikke bekymret:

- Generelt tales der jo om mangel på lokal overnatningskapacitet fra januar på 800-1.000 senge.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

Annonce