Andre tjenester
Vi har observeret, at du har installeret en adblocker. Vi kan derfor ikke vise dig vores annoncer. Det er vi rigtig kede af, da indtægterne fra annonceringen er med til at vi på daglig basis kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.
Vi håber derfor, at du i din adblocker, vil tillade visning af annoncer fra folketidende.dk. Selvom du tilføjer folketidende.dk, vil du stadig undgå reklamer fra andre sites.
Klik på dit adblock ikon i browseren. Tilføj domænet folketidende.dk under tilladte domæner. Næste gang du besøger os vil reklamerne kunne vises.
Tak for hjælpen og god læselyst!
Lolland-Falsters Folketidende
2
Billeder
Der er ikke så stor efterspørgsel på de klassiske danske hvide kogte kartofler - men derimod på masser af suppe.
SÆDINGE - Jeg har ikke haft en fridag siden 14. juli.
Det siger Carsten Johannessen, der driver Hotel E4 ved Sædinge sammen med sin kone Susanne.
Den travle hotelejer ser glad ud, samtidig med at han fortæller om sine syv dages arbejde om ugen: Hotellet er fuldt booket af Fehmarn Belt Contractors, og alle 33 værelser besat af dem, der laver moler og graver ud til arbejdshavn til den kommende Femern Bælt-forbindelse.
- Vi trives med det, siger Carsten Johannessen om arbejdet med det internationale publikum: Her er blandt andet bulgarere, lettere, skotter og folk fra Wales.
Gravefolkene arbejder på skift, så der er hele tiden nogle, der sover. Og så er der andre, der skal have mad - morgenmad, frokost eller aftensmad. Eller en madboks med på arbejde.
- Vi har etableret et anretterkøkken, så de hele tiden kan tage det fra køleskabet, de gerne vil have.
Med til investeringene til tunnelbyggerne er også et motionsrum - sådan ét kræver arbejdsgiveren, der er adgang til. Desuden er også internetforbindelserne inde på hotellet opgraderet, så der kan streames film, og så der kan skypes med dem derhjemme.
Normalt ville Hotel E4 nu have aktuelle tilbud om tarteletspisning og gang i selskaberne. Men det går slet ikke i øjeblikket på grund af corona-restriktionerne.
- Og dem, vi har boende nu, er ikke meget til tarteletter, siger Carsten Johannessen.
I stedet er det suppefolk, og det har givet hotellets chefkok - det er også Carsten, lejlighed til at forsøge sig med blandt andet bønnesuppe. Og så står kogte katofler lavere i kurs end dem, der har været i fritøsen eller på panden.
Aftalen med FBC løber foreløbig til ind i januar, men Carsten Johannessen er ikke bekymret:
- Generelt tales der jo om mangel på lokal overnatningskapacitet fra januar på 800-1.000 senge.
KOMMENTARER