cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Arkivgrafik

Femern

Tysk erhvervsliv er klar til tunnel

Stig Rømer Winther, Femern Belt Development, melder om, det han betegner som et tysk "stemningsskifte".
02. oktober 2018 kl. 17:40 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT - Nu fokuserer det tyske erhvervsliv på mulighederne.

Det siger direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development, om det, han betegner som et "stemningsskifte" i det nordtyske erhvervsliv: Den kommende Femern Bælt-tunnel er rykket så tæt på, at interessen for alvor er vakt.

I den østholstenske erhvervsorganisation EGOH, hvor man blandt andet udvikler og markedsfører nordtyske erhvervsområder, begynder man nu at få forespørgsler til Femern Bælt-forbindelsen.

Både fra de tyske virksomheder, der gerne vil være med til byggeriet, og dem, der ser muligheder i en placering i den kommende Femern Bælt-region. Interessen kommer på et tidspunkt, hvor der ikke er mange ledige erhvervsgrunde tilbage, og hvor der derfor planlægges med udvidelser.

I den nordtyske erhvervsorganisation HanseBelt, der tæller over 100 medlemsvirksomheder, bekræfter formanden, Bernd Jorkisch, "stemningsskiftet":

- Der er en begejstring og nysgerrighed efter, hvad den nye Femern Bælt-region rummer af muligheder, siger Bernd Jorkisch til Folketidende.

Formanden har tætte forbindelser til delstatsregeringen i Kiel og dermed også mulighed for at forsikre sig om, at den tyske godkendelse af tunnelprojektet er lige på trapperne.

For Bernd Jorkisch er et tættere samarbejde over Femern Bælt også en mulighed for, at erhvervslivet på de to sider af bæltet kan lære af hinanden.

Du kan læse mange flere lokale erhvervshistorier i Folketidendes erhvervstillæg i tirsdagsavisen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

Annonce