cookie-og-privatlivspolitik
En større stribe politibiler jagtede onsdag aften en bilist i en dramatisk biljagt.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Flugtbilist kørte med 200 i timen og hoppede i havnen

Forfulgt af en hale af politibiler kørte en flugtbilist med høj fart over Lolland-Falster.
28. november 2018 kl. 20:05 Af David Arnholm

Annonce

Onsdag ved 17.25-tiden blev politiet på Sydsjælland opmærksom på en bilist, der så mistænkelig ud. Men da betjentene ville i kontakt med ham, gassede han op i den Opel, han var kørende i, og drønede ad motorvejen over først Falster og siden Lolland.

Undervejs kom farten op på mere end 200 kilometer i timen, og vidner fortæller, at op imod 15-20 politibiler sluttede sig til biljagten - et tal, som politiet ikke vil bekræfte.

Flugten stoppede ved færgeanlægget i Rødbyhavn, hvor bilisten - efter at have smadret igennem et bomanlæg - for ud af sin bil og klokken 17.49 hoppede i havnen. Politiet rekvirerede en båd og efter 15-20 minutter blev manden reddet i land. Selvom han det meste af tiden havde klynget sig til et rækværk, havde han også været under vandet.

- Han var blevet noget medtaget af at ligge i det kolde vand, fortæller vagtchef Ove Christoffersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Manden blev derfor kørt til skadestuen på Nykøbing Sygehus, hvor der også skulle tages en blodprøve for at belyse, om han var påvirket af et eller andet.
Politiet har her til aften identificeret bilisten som en 42-årig mand fra Sakskøbing.

Politiet er også ved at undersøge, om Opelen var stjålet, da den ikke tilhører manden. Han kan se frem til en stribe sigtelser, men endnu vides det ikke, om han er så forkommen, at han skal indlægges.

Natten til onsdag var politiet involveret i en anden biljagt med en Opel: https://folketidende.dk/112/Koerte-fra-politiet-med-over-180-kmt/artikel/492530

Her stak en sølvgrå Opel Zafira af fra politiet undervejs fra Horslunde mod Nakskov, og også her blev der kørt med op imod 200 kilometer i timen. Bilen fra den nye flugt var også en sølvgrå Opel Zafira, men vagtchef Ove Christoffersen kan dog ikke sige, om det er den samme bil.

- Hvis det er, har der siddet nogle andre nummerplader på i nat, for de nummerplader, der sidder på nu, svarer til stelnummeret, så de hører til bilen, fortæller han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

Annonce