cookie-og-privatlivspolitik
Flere teatre, herunder Det Kongelige Teater i København, har i en periode under coronakrisen holdt helt lukket. Krisen har dog ikke forhindret Reumert-priserne i at blive uddelt mandag aften. (Arkivfoto)
Flere teatre, herunder Det Kongelige Teater i København, har i en periode under coronakrisen holdt helt lukket. Krisen har dog ikke forhindret Reumert-priserne i at blive uddelt mandag aften. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Gossip

Aarhus Teater får stor pris til coronapræget Reumert-uddeling

Pris for årets forestilling går til "Ordet" på Aarhus Teater. Tommy Kenter får hæderspris ved årets Reumert.
21. september 2020 kl. 23:03 Af Ritzau

Annonce

En prisuddeling i skyggen af coronakrisen løb mandag aften af stablen på Folketeatret i København, da årets Reumert-uddeling blev afholdt. Blandt prismodtagerne var en lang række kendte ansigter, men også nye talenter.

Prisen for årets forestilling gik til "Ordet" på Aarhus Teater. Stykket er en nyfortolkning af den gamle klassiker, der handler om bonden Mikkel Borgen, som nægter sin søn at blive gift med sønnens elskede på grund af kvindens indremissionske ophav.

- Et brillant kammerspil for glædestrang og store himle, fuld af tidløs længsel, lyder det i begrundelsen for hyldesten til stykket, der ved udgivelsen høstede store roser fra anmelderne.

Årets Reumert er blevet uddelt siden 1998 og dækker hele scenekunsten i Danmark. Tidligere har Bikubenfonden arrangeret Reumert-priserne. Fra 2019 har en gruppe aktører inden for scenekunstbranchen dog stået bag. En jury bestående af 12 personer fra hele landet udpeger vinderne.

I årets udgave fik Tommy Kenter hædersprisen for sit lange virke i dansk scenekunst, mens Jens Albinus og Olaf Johannessen delte prisen for årets mandlige hovedrolle for præstationerne som tvillinger i "Det store stilehæfte" på Aarhus Teater.

Det er første gang, at to skuespillere deler prisen som årets mandlige hovedrolle.

Årets kvindelige hovedrolle tilfaldt Johanne Louise Schmidt for "Cyrano de Bergerac og Penthesilea".

Simone Isabel Nørgaard tager prisen som årets dramatiker for opsætningen "Jordens Indre" på Folketeatret.

Coronakrisen har ramt dansk teater hårdt. Restriktioner har medført, at teatrene i perioder under krisen har haft helt lukket, mens de ved genåbningen er foregået med mange tomme sæder og afstand mellem publikum.

Netop derfor, lyder det i en pressemeddelelse fra Have Kommunikation om aftenens show, var der desto mere grund til at fejre scenekunstens aktører.

Trods coronakrise blev årets show afholdt med fysiske tilstedeværende - med behørig afstand og håndsprit.

Der blev i alt uddelt 25 priser i 18 kategorier. Otte af priserne gik til yngre talenter inden for scenekunsten.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce