Annonce
Bolig og livsstil

Adam Price om Herrens veje: Vi har haft kæmpe diskussioner

Adam Price er hovedforfatter på søndagsserien "Herrens veje", der får premiere med endnu en sæson 14. oktober. Tirsdag den 4. september holdt DR pressemøde på serien. Det foregik i Stenløse Kirke, som i serien kendes som Johannes Kroghs, der spilles af Lars Mikkelsen, arbejdsplads. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Den kommende sæson af "Herrens veje" er blevet til under mange diskussioner, beretter Adam Price.

Mens første sæson af DR-dramaet "Herrens veje" endte i mørket med sønnen Augusts død, handler anden sæson om at finde lys i sorgen.

Det fortæller seriens hovedforfatter, Adam Price, som står bag fortællingen om præstefamilien Krogh, der har mistet familiens yngste søn.

Sorg gennemsyrer derfor på mange måder den kommende sæson, og det er et emne, som har været svært at gribe fat i, fortæller Adam Price.

- Det er meget følsomt, og vi vil gerne behandle det respektfuldt og varieret. Vi har diskuteret uendeligt meget i det forfatterrum, sikkert også mere end hvis det havde været en meget plotstyret krimi, vi fortalte.

- Her er vi ude i et langsomt tøbrud af menneskers forhold til hinanden og sorgoplevelser, og det er virkelig svært stof. Det har udfordret os helt vildt, siger Adam Price.

Men det er ikke kun i forfatterrummet, at meningerne har været mange, om hvordan familien Krogh skulle tackle sorgen.

- Vi har diskuteret mere, end jeg kan huske, jeg nogensinde har gjort på en produktion før. Og det har både været med hinanden, skuespillere, instruktører og klippere. Det har været vanvittigt tidskrævende og sindssygt hårdt, fordi folk har så mange holdninger til det, men jeg synes, vi er kommet i mål på smukkeste vis, siger Adam Price.

Særligt de erfarne skuespillere i form af Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen har givet deres bud på, hvordan historien skulle udfolde sig.

- Når man har så stærke skuespillere som Lars og Ann Eleonora, som er så erfarne og har så meget investeret i deres karakterer, så oplever man som hovedforfatter også et tidspunkt, hvor de har lige så meget ejerskab over karakteren, som man selv har.

- Lars spiller ikke Johannes, Lars er Johannes og det samme med Ann Eleonora. Det gør også, at de kommer til mig og siger: "Nej, det tror jeg ikke, at jeg vil gøre. Jeg vil gøre sådan og sådan i de scener". Så må jeg jo tage diskussionen med dem, og så må det bedste argument vinde, lyder det fra Adam Price.

At skuespillerne på serien tager så meget ansvar for karakterernes udvikling og seriens handling er i virkeligheden også bare et kæmpe skulderklap, understreger han.

- Hvis man som forfatter gerne vil have alt magt hele tiden, så skal man skrive en roman. Tv-serier er en kollektiv proces, der ender med at blive større end os alle sammen.

- Det er jo i virkeligheden fantastisk at have en diskussion om noget, som i princippet er fiktivt, og det er vidunderligt, at vi sammen har skabt et flerdimensionelt væsen, som vi alle på den måde har taget ejerskab over, siger Adam Price.

Anden sæson af "Herrens veje" får premiere 14. oktober på DR.

  • Herrens Veje
    Adam Price er hovedforfatter på søndagsserien "Herrens veje", der får premiere med endnu en sæson 14. oktober. Tirsdag den 4. september holdt DR pressemøde på serien. Det foregik i Stenløse Kirke, som i serien kendes som Johannes Kroghs, der spilles af Lars Mikkelsen, arbejdsplads. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget