cookie-og-privatlivspolitik
Britiske prins Harry og hertuginde Meghan blev gift i den engelske hovedstad, London, i 2018. (Arkivfoto)
Britiske prins Harry og hertuginde Meghan blev gift i den engelske hovedstad, London, i 2018. (Arkivfoto)
Foto: Damir Sagolj/Reuters

Gossip

Advokater: Hertuginde Meghan var ikke beskyttet af kongehuset

Dokumenter fra hertuginde Meghans retssag mod flere medier afslører, at hun psykisk har været voldsomt ramt.
02. juli 2020 kl. 10:17 Af Ritzau

Annonce

Prins Harry af Storbritannien og hans hustru, hertuginde Meghan, har længe haft en løbende kamp mod adskillige britiske tabloidmedier.

I oktober lagde parret sag an mod flere af medierne for angiveligt at offentliggøre et privat brev og for at have hacket deres telefon.

I foråret udsendte de erklæringer til en række tabloidmedier i Storbritannien, hvor de bekendtgjorde, at de er færdige med at udtale sig til dem.

Nu har det amerikanske medie E! News fået adgang til nogle af de dokumenter, som hertuginde Meghans advokater har udarbejdet i forbindelse med retssagen mod medierne.

Og i dokumenterne lægges der ikke skjul på, at hertuginde Meghan ifølge advokaterne har været hårdt ramt af forløbet.

- Meghan blev ramt af et stort antal falske og ødelæggende artikler fra britiske tabloidmedier - specielt fra mediet Mail on Sunday - som ramte hende voldsomt psykisk og har påvirket hendes mentale helbred, skriver advokaterne ifølge E! News.

Hertuginde Meghan har tidligere fortalt, at hun mener, at flere af de britiske medier har behandlet hende racistisk og sexistisk og givet hende uretfærdig kritik.

Sidste år valgte nogle af hertuginde Meghans venner at tage bladet fra munden og anonymt forsvare hertuginden i en artikel bragt i det amerikanske medie People.

Vennernes opbakning - skriver advokaterne i dokumenterne fra retssagen - skyldtes især, at hertuginden på daværende tidspunkt var gravid.

Samtidig mente de, at det britiske kongehus ikke trådte til for at beskytte hertuginde Meghan, som samtidig var i en position, hvor hun ikke kunne gå ud at forsvare sig selv.

- Da hendes venner aldrig før havde set hende være ramt på den måde, var de i deres fulde ret til at være bekymrede for hendes helbred, skriver advokaterne.

Mediernes angivelige aflytninger, offentliggjorte breve og sms'er og det konstante pres var voldsomt, har hertuginde Meghan tidligere fortalt i et følelsesladet interview i en dokumentar.

- Enhver kvinde - især når de er gravide - er meget sårbar, og derfor var det en stor udfordring, sagde hun tydeligt berørt.

Et af de medier, parret har lagt sag an mod, er Mail on Sunday. Mediet har offentliggjort et af hertugindens private breve og har ikke fortrudt den beslutning.

- Mail on Sunday står ved historien, som mediet udgav, og vil forsvare sig ihærdigt i retssagen, siger tabloidmediet til E! News.

Mediernes pres var ifølge hertuginde Meghan og prins Harry også en af årsagerne til, at parret i begyndelsen af i år trak sig som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus.

Med aftrædelsen har de også frasagt sig deres royale titler af Hans og Hendes Kongelige Højhed.

Prins Harry, hertuginde Meghan og deres søn, etårige Archie, bor i dag i den amerikanske delstat Californien, hvor hertuginden er opvokset.

Prins Harry forbliver i arvefølgen til den britiske trone som nummer seks, og det samme gør Archie , som er den syvende i arvefølgen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce